4/8/08

Μαρίνα στη Ναύπακτο;

Διάβασα ότι το Λιμενικό Ταμείο Αιτωλοακαρνανίας προχωρά τη διαδικασία για τη δημιουργία μαρίνας στην ανατολική πλευρά της παραλίας του Γριμπόβου, περίπου στη θέση με μαύρο αν κατάλαβα καλά:
Ο χώρος στο δέλτα του Μόρνου

Στον χώρο δηλαδή της χωματερής -που επιτέλους κλείνει- στο δέλτα του Μόρνου.


Στα 10 χιλιόμετρα από τη Ναύπακτο υπάρχει αυτό:
Ο χώρος των προβλητών και του εργοταξίου της γέφυρας στο Αντίρριο

Που βρίσκεται; Στο Αντίρριο.

Μια μαρίνα στην οποία αράζουν, ανεφοδιάζονται φυλάσσονται και συντηρούνται 200 πάνω κάτω σκάφη όλο τον χρόνο, πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα τόσο κεντρικό σημείο ή πρέπει να πάει σε ένα κοντινό χώρο που έχει σχεδόν έτοιμες υποδομές;

Η μαρίνα χωροθετείται πάνω στο παραλιακό μέτωπο και σχεδόν μέσα στην πόλη. Το σημείο του δέλτα του Μόρνου σε 20 με 30 χρόνια μοιραία θα γίνει φυσική συνέχεια του Γριμπόβου. Είναι χώρος που μπορεί να γίνουν πολλά στο άμεσο μέλλον μετά την αποκατάσταση της χωματερής. Την περιοχή αυτή το ΓΠΣ την εντάσσει στην οικιστική ενότητα πρώτου επιπέδου, δηλαδή περιοχή που στα όριά της κατοικείται μόνιμα.
Ανατολικά ο Μόρνος με τον βιότοπο, δυτικά το Αντίρριο με την έτοιμη υποδομή

Οι χώροι του Αντίρριου από την άλλη είναι σχεδόν έτοιμοι λόγω του εργοταξίου της γέφυρας και των προβλητών των φέρυ μποτ, οπότε δεν αλλοιώνεται η φυσιογνωμία και το περιβάλλον της περιοχής. Δεν δεσμεύεται ένα κομμάτι γης που είναι κοντά στο κέντρο της πόλης με μια δραστηριότητα που σίγουρα θα μεταβάλλει το περιβάλλον. Η θέση είναι ιδανική από συγκοινωνιακή και ναυτιλιακή άποψη. Ο βιότοπος του Μόρνου δεν επιβαρύνεται άλλο και υπάρχουν περιθώρια αποκατάστασής του. Το Αντίρριο εισπράττει το αναπτυξιακό μέρισμα που του αναλογεί. Αν σκεφτούμε ότι αργά ή γρήγορα η Ναύπακτος και το Αντίρριο θα αποτελούν ένα Δήμο, η επιλογή γίνεται προφανής.

Η Ναύπακτος θα παραμείνει ο ισχυρός τουριστικός πόλος έλξης στην εμβέλεια της μαρίνας. Η Ναύπακτος δεν έχει κάτι να χάσει, αφού η όποια τουριστική ανάπτυξη έρθει με την μαρίνα δεν χάνεται για τη Ναύπακτο. Το αντίθετο, κέρδος έχει...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εάν η μαρίνα γινόταν στο Αντίριο όλοι θα λέγατε γιατί γίνεται στο Αντίριο και όχι στην Ναύπακτο. Και φυσικά ο φταίχτης θα ήταν ο Δήμαρχος. Άγαλμα πρέπει να φτιάξετε στον Παπαθανάση. Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ.

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Μόνο άγαλμα;

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

@ανώνυμος: Άσχετο, αλλά είπα εγώ κάτι για τον Παπαθανάση στο post?

Μένουν άλλα δύο χρόνια μέχρι τις δημοτικές εκλογές και εσύ από τώρα βλέπεις φαντάσματα.

Μπορείτε άραγε να φτιάξετε σαν δημοτική παράταξη έστω και ένα άγαλμα; Εδώ δεν μπορείτε να κάνετε τα έργα που βρήκατε έτοιμα από τον Νταουσάνη, όχι να ξεκινήσετε και άγαλμα!

Πέρα από τον χαβαλέ, το κακό για τον νυν Δήμαρχο είναι ότι μερικοί σαν εσένα του κάνουν ζημιά: δεν μπορείτε να τον υπερασπιστείτε και, την ίδια ώρα τον οδηγείτε σε λάθη και απραξία επειδή ψάχνετε την εικόνα και όχι την ουσία.

Ο Παπαθανάσης είναι νέος άνθρωπος με θετικά πολιτικά βιώματα και άποψη από φοιτητής ακόμη, παρόλο που ανήκει στην δεξιά. Δυστυχώς όμως η κόντρα με τον Κονίδα τον ανάγκασε να κάνει ψηφοδέλτιο ανάγκης, "πάγκου" που λέμε ποδοσφαιρικά (όπως και τον Νταουσάνη βέβαια). Αποτέλεσμα είναι να περιμένει προκοπή από ένα-μία δύο συμβούλους και, να τον παίρνει η μπάλα μαζί με τον κατιμά που μάζεψε παραμονές εκλογών. Ας μην ήταν ο Κατσαντώνης και η Ιουλία και θα σας είχε πάρει ο κόσμος με τις πέτρες, παρόλο που ο Παπαθανάσης στέκεται.

Ο Παπαθανάσης, με άλλο ψηφοδέλτιο, με άλλη παράταξη, θα ήταν πλεονέκτημα. Τον έχετε όμως αδειάσει όλοι με την ανικανότητα και τις προσωπικές σας φιλοδοξίες, οπότε τώρα τρέχει να μαζέψει ο ίδιος τα κενά σας. Έχει και ο ίδιος βέβαια εγκλωβιστεί στο κόμμα του και τις σχετικές ισορροπίες, οπότε χάνεται ακόμη περισσότερο ανάμεσα σε μηδενικά.

Επί του θέματος:
* Ο Σκας και ο Μόρνος είναι αντιαναπτυξιακές επιλογές για την μαρίνα. Ας μην κρυβόμαστε! Περιβαλλοντική και πολεοδομική ζημιά χωρίς λόγο, δεν το βλέπεις;
* Αν γίνει η μαρίνα στο Αντίρριο και όχι στο κέντρο της αυριανής Ναυπάκτου, παίρνω εγώ πάνω μου το πολιτικό κόστος.
* Αν από σήμερα βρεθεί κάποιος να υπερασπιστεί αυτή την αυτονόητη επιλογή, θα τον στηρίξω με νύχια και δόντια ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση. Επώνυμα και γραπτά.

Εσύ όμως πότε θα βγεις να στηρίξεις επώνυμα τις απόψεις σου; Όταν και αν κατέβεις εσύ ή κάποιος συγγενής σου στις δημοτικές εκλογές;
Πάρε παράδειγμα από τον Τατούλη που μιλάει πια ελεύθερα και επώνυμα!