22/3/08

Σημεία από τη συνέντευξη του κ. Τσίπρα στα ΝΕΑ

Σημεία από τη συνέντευξη του κ. Τσίπρα στα ΝΕΑ: http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20080322&nid=7910999&sn=&spid=876

Εντυπωσιακό άνοιγμα για συνέντευξη: "Η ομιλία μου στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ήταν μία προσεγμένη πολιτική ομιλία". Άσε να το πει κανένας άλλος. Αν αυτό το έλεγε ο Παπανδρέου τι κράξιμο θα είχε φάει;
***

"Θα καταλάβαινα πλήρως μια τομή, αν ο Γ. Παπανδρέου στην εισήγησή του στο Συνέδριο καλούσε την Αριστερά σε μία προσπάθεια να συζητήσει πάνω σε πολιτικές πτυχές που αφορούσαν τις σχέσεις μας στο παρελθόν κάνοντας και μία αυτοκριτική. Και για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν και για την κυβερνητική του θητεία. Δεν το έκανε".

Θυμίζω τι είπε ο Παπανδρέου σχετικά στο Συνέδριο:
"Το επείγον είναι η οργάνωση κοινής δράσης σε κοινούς στόχους. Κι εδώ ισχύει ο κανόνας "όποιος αποκλείει τους άλλους, αποκλείεται ο ίδιος". Αυτή η κατάσταση πρέπει να τερματιστεί, όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και εμείς. Και κάνω το πρώτο βήμα. Στο Κοινοβούλιο εκπροσωπούνται όλες οι προοδευτικές δυνάμεις. Προτείνω, οι κοινοβουλευτικές ομάδες να αποκαταστήσουν σταθερή επαφή, να έχουν σταθερή διαβούλευση, να προγραμματίζουν κοινές ενέργειες, να εμπνέουν αντίστοιχες και στο εξωκοινοβουλευτικό μαζικό αυτοδιοικητικό επίπεδο. Θα ήταν έτσι δυνατόν, στην πορεία, να σχηματίσουν ακόμα και μια ομάδα για τη συστηματική επεξεργασία ενός σχεδίου σύγκλισης, προγράμματος, για μια εναλλακτική διακυβέρνηση της χώρας, να μιλήσουμε για μια νέα κυβερνητική πλειοψηφία που θα συγκροτείται από δυνάμεις της προόδου, σε βάση ισότιμη, με προγραμματικές συγκλίσεις".

Ο κ. Τσίπρας απαιτεί δηλαδή να ξεκινήσει η συνεργασία από αυτά που χωρίζουν τα δύο κόμματα και όχι αυτά που τα ενώνουν, την ώρα που ο Παπανδρέου μιλάει για το αύριο, για πολιτικές συνεργασίες χωρίς σκιές.

Και μια ακόμη λεπτομέρεια: όταν στο Πολιτικό Συμβούλιο δεν περιλαμβάνεται κανένας πρώην υπουργός, ο κ. Τσίπρας δεν διακρίνει κανένα δείγμα *έμπρακτης* αυτοκριτικής για τις κυβερνήσεις του; Μάλλον θέλει διαρκώς να περνάει υποσυνείδητα την ατάκα "όλοι ίδιοι είναι", αλλά αυτό πια δεν πιάνει.
Άσε που φωνάζει ο κλέφτης: την αυτοκριτική του Συνασπισμού για το 1989 θα την ακούσουμε ποτέ από το βήμα κάποιου συνεδρίου; Το ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον δεν συγκυβέρνησε ποτέ με τη Νέα Δημοκρατία.

Αξία έχει ότι ολα αυτά ο κ. Τσίπρας τα λέει μια μέρα μετά από την αποδοχή της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ στη βουλή για διενέργεια δημοψηφίσματος για το ασφαλιστικό. Με κάθε τρόπο απορρίπτει όλες τις χειρονομίες καλής θέλησης του Παπανδρέου, όσο έμπρακτες και αν είναι.

Ας πει ο ΣΥΡΙΖΑ αλήθεια: δεν επιθυμεί καμία συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, γι' αυτό και βρίσκει αστείες δικαιολογίες. Όποιος θέλει συνεργασία ξεκινάει από όσα ενώνουν. Όποιος δεν θέλει ξεκινάει από όσα χωρίζουν. Γι' αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν βάζει θέματα για το 1989, γιατί θέλει τη συνεργασία. Την οποία βέβαια θέλει και ο κόσμος και κυρίως οι ψηφοφόροι και των δύο κομμάτων.

Γιατί δεν το λέει απλά, ότι δεν θέλει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και μύχιος πόθος είναι -ξανά όπως και το 1989- η πολιτική του εξόντωση; Να δούμε τότε που θα πάνε τα δημοσκοπικά αποτελέσματα...
***

"Ερώτηση: Ορισμένοι λένε ότι η Αριστερά δεν είναι έτοιμη να κυβερνήσει και ότι στον ΣΥΝ δεν έχετε πρόγραμμα,άποψη που σας θυμώνει προσωπικά.
Απάντηση: Με θυμώνει το ότι η κριτική αυτή δεν είναι καλόπιστη. Αλλιώς θα έλεγα, ναι, πρέπει να γίνουμε σε μεγάλα ζητήματα πιο σαφείς. Η κριτική γίνεται από αυτούς που όταν λένε πρόγραμμα εννοούν αναδιαρθρώσεις στην κατεύθυνση της συρρίκνωσης του κοινωνικού ιστού και της συνοχής και της διεύρυνσης των ανισοτήτων. Δηλαδή μού ασκεί κριτική ο επίτιμος της Ν.Δ. και λέει «καλό παιδί, αλλά δεν έχει τίποτα να προτείνει".

Όχι, δεν είναι έτσι. Η κριτική γίνεται από αυτούς που *έχουν* πρόγραμμα. Γίνεται από το ΠΑΣΟΚ που έχει σαν άξονα την αναδιανομή του πλούτου, το κοινωνικό κράτος και όχι τη "συρρίκνωση του κοινωνικού ιστού" όπως έμμεσα υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Συνοπτικά δείτε και το post "Αποφάσεις συνεδρίου ΠΑΣΟΚ με λίγα λόγια" και δείτε που οδηγεί το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Με την απάντση αυτή λοιπόν ο κ. Τσίπρας δέχεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πρόγραμμα και ότι το ψάχνει. Ο Μητσοτάκης είναι άλλη ιστορία, την κριτική του την έχει δεχτεί και ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ συνολικά. Η κριτική από τον Μητσοτάκη καλό κάνει, γι' αυτό και την θυμίζει ο κ. Τσίπρας. Κολπάκι επικοινωνιακό.

***

«Δεν θα ξεχάσω ότι την πρώτη μέρα που πήγα στην Α΄ Λυκείου και τα παιδιά στο σχολείο, στο προαύλιο, παίζανε μπάσκετ, κάνανε τις παρέες τους, κάνανε καμάκι στα κοριτσάκια, εγώ ήμουν στην είσοδο και πούλαγα “Οδηγητή”. Από την άλλη όμως, ήταν και μια συναρπαστική διαδικασία να εντάσσεσαι σε μια συλλογικότητα. Διευκρινίζει όμως ότι αυτή η συλλογικότητα δεν είναι απόλυτο ότι θα είναι κόμμα, μπορεί να είναι η θύρα 13. Είναι συναρπαστικό να αισθάνεσαι ότι πηγαίνεις κόντρα στο ρεύμα και να εμμένεις σε μια διαδικασία συλλογική για τη διεκδίκηση κάτι πολύ μεγαλύτερου από αυτό που αφορά εσένα και τον εαυτό σου» .
Η "ανθρώπινη διάσταση" ενός ηγέτη με "μεγάλη" διαδρομή αναδεικνύεται από το παραπάνω απόσπασμα. Ο κ. Τσίπρας έχει υποφέρει για το "κίνημα" από μικρός, μέχρι και Οδηγητή έχει πουλήσει την ώρα που εμείς παίζαμε μπασκετάκι, εμείς έχουμε αργήσει πολύ να τον ανακαλύψουμε. Τι μας υπόσχεται; Συμμετοχή σε μια μεγάλη παρέα που θα μας κάνει να νιώσουμε καλά. Η διαφορά από τη συμμετοχή στη Θύρα 13 είναι ότι αντί να σπάμε κεφάλια και να μαχαιρώνουμε, με τη συλλογικότητα του κ. Τσίπρα πάμε "κόντρα στο ρεύμα" για το καλό όλων. Μπορώ να έρχομαι μόνο τα Σαββατοκύριακα, μετά το Mall στην παρέα σας please μιας και δεν μου αρέσει η μπάλα?
***

"Όσο για τον Νικολά Σαρκοζί, βρίσκει ότι είναι «μια εκρηκτική προσωπικότητα με την έννοια ότι κάνει αντισυμβατικά πράγματα» υπό το πρίσμα ότι «καθένας που κάνει αντισυμβατικά πράγματα σε μια συμβατική και βαρετή εποχή είναι μια ενδιαφέρουσα προσωπικότητα». Από εκεί και πέρα όμως, εκτιμά ότι ο Γάλλος πρόεδρος πρέπει να έχει αφήσει ανοικτά κάποια ζητήματα από τα παιδικά του χρόνια. «Πρέπει να κάνει περισσότερη ψυχανάλυση» λέει με... τρυφερότητα".
Βρίσκει τον Σαρκοζί ενδιαφέρον γιατί κάνει λέει... αντισυμβατικά πράγματα. Όντως, έχει κάψει τα προάστια του Παρισιού αρκετές φορές. Αυτό είναι κάτι αντισυμβατικό, σα να δεις ένα αρχηγό κόμματος να οδηγάει μοτοσυκλέτα. Όσο για τα παιδικά χρόνια του Σαρκοζί, μάλλον φταίει που ήταν από αυτούς που στο Λύκειο χτύπαγαν τα γκομενάκια, αφού στη Γαλλία μάλλον δεν είχαν Οδηγητή για να μεγαλώσει σωστά όπως ο κ. Τσίπρας.
***

ΥΓ: Δεν σχολιάζω ότι τα ΝΕΑ δημοσιεύουν τέτοια συνέντευξη, με αναλύσεις του κ. Τσίπρα περί Μάο, Μαρξ, Σαρκοζί κλπ. Θυμίζω όμως ότι το 1965 με την αποστασία, οι οπαδοί του Γεωργίου Παπανδρέου καίγανε τα ΝΕΑ στις διαδηλώσεις. Για εκεί το πάει πάλι ο ΔΟΛ.

17 σχόλια:

αντωνης είπε...

Γιωργο, το εχω ξαναπει. Αν ο Συριζα θελει παλι ενα '89, να θυμηθει οτι μετα ηρθε το '93 και μετα για καμια 10αρια χρονια χαροπαλευε για να μπει στη Βουλη. Αντε γιατι η δημοσκοπικη αλαζονεια εχει και τα ορια της.

Sinistra Radicale είπε...

Ο κύκλος του εμφυλίου πολέμου:

Είναι όμως κι ένας άλλος, μεγάλος ιστορικός κύκλος που πρέπει να κλείσει.
Ο κύκλος του εμφυλίου πολέμου.

Είναι σχεδόν 60 χρόνια από τη μεγάλη ήττα μιας αριστεράς που είχε αναδειχθεί σε πλειοψηφική. Ο ψυχρός πόλεμος έκανε σε όλη την Ευρώπη «απαγορευμένο καρπό» τη διεκδίκηση ενός ηγετικού εθνικού ρόλου από την αριστερά. Το τέλος του, που αρχικά εμφανίσθηκε ως η οριστική πτώση, ανοίγει άλλες δυνατότητες και εξελίξεις, όπως φαίνεται από τις μεγάλες επιτυχίες σε άλλες χώρες.

Δεν βγήκαμε ως Συνασπισμός από το πουθενά. Έχουμε πικρές ιστορίες της παράταξής μας πίσω μας.

Όχι μόνο τις αφάνταστες διώξεις, την κρατική τρομοκρατία και βία. Έχουμε την εσωτερικοποίηση στη συνείδηση του λαού της ασυμβατότητας αριστεράς και διακυβέρνησης της χώρας. Την ώθηση των μεγάλων κυμάτων αριστερού ριζοσπαστισμού σε δυνάμεις του κεντρώου χώρου που δεν θα μπορούσαν να απειλήσουν το κατεστημένο.

Η μεταδικτατορική διαίρεση της αριστεράς ενίσχυσε αυτές τις τάσεις.

"Κάποιες φορές επιλογές της, όπως το 1989 δημιούργησαν μεγάλα χάσματα με μεγάλο μέρος του προοδευτικού χώρου που είχε κάνει σοσιαλιστικές επιλογές και διατηρούσε ακόμη ελπίδες".

Βλέπω στις εκδηλώσεις μας
Τον Μανώλη Γλέζο
Τον Απόστολο Σάντα
Τον Λεωνίδα Κύρκο
Τον Κώστα Φιλίνη
Τον Τάκη Μπενά.

Και λέω
Το οφείλουμε

Η μετεμφυλιακή συμφιλίωση δεν θα έχει ολοκληρωθεί παρά μόνο όταν στην πολιτική ζωή της χώρας εμφανισθεί η ριζοσπαστική αριστερά με τη δική της κυβερνητική πρόταση.

Δεν μπορούμε να μένουμε άλλο το «Άγιο Όρος» της πολιτικής ζωής, χωρίς δικαίωμα να κρίνουμε τα πράγματα σε ολόκληρη τη χώρα έξω από τα όρια της μικρής πολιτικής χερσονήσου που μας έχουν σε κράτηση.

Έρχεται η ώρα να μιλήσουμε για αυτό που ήταν ταμπού και σήμερα πρέπει να ειπωθεί.

Έρχεται η ώρα να βγάλουμε από τη ναφθαλίνη όλα τα οράματα, και τους αγώνες και την προσφορά για τη λαϊκή εξουσία και να τα μπολιάσουμε στις σημερινές πραγματικότητες.

Έρχεται η ώρα αυτά που κατά καιρούς συζητούσαμε στη θεωρία να τα σχηματοποιήσουμε σε πράξεις













Αγαπητέ μου, σου έχω πεί όταν κάνουμε κριτική πρέπει να είμαστε συγκεκριμένοι. Βέβαια δεν απαιτώ απο εσένα να έχεις την διαστροφή που έχω εγώ και να διαβάζεις σε καθημερινή βάση τις κυριότερες πολιτικές εφημερίδες. Όταν όμως η κριτική έχει να κάνει και με ζητήματα πολιτικής ιστορίας, καλό είναι να μην είμαστε απληροφόρητοι.
θυμάσαι με το σήριαλ που σου είπα μπες στο site του ΣΥΝ, για να δεις την ανακοίνωση του γραφείου τύπου??????........

Σου παραθέτω επίσης και το link απο το site του ΣΥΝ με ολόκληρη την ομιλία του Αλαβάνου....


http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=8935&PHPSESSID=1806044f0091f3f2aa0f43f6c821dce5

Το συγκεκριμένο σημείο δε, θα το βρείς στην ενότητα της ομιλίας με τίτλο Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ...και έχω βάλει και σε εισαγωγικά το σημείο που σε ενδιαφέρει.....

Ciao

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Να δεχτώ όλα όσα μου καταλογίζεις, αλλά κάνε μου μια μικρή χάρη:

Που κολλάνε όλα αυτά με την πίκρα του κ. Τσίπρα που μοίραζε τον Οδηγητή;

Η συλλογικότητα της Θύρα 13 που κολλάει με τον Φιλίνη;

Τι σχέση έχει η πολιτική ιστορία με την άποψη ότι ο Σαρκοζί είναι... αντισυμβατικός;

Και τέλος λύσε μια απορία: Γιατί στις μπούρδες του κ. Τσίπρα απαντάς με μια τοποθέτηση του Αλαβάνου;

Sinistra Radicale είπε...

το αν θεωρείς αυτά που λέει ο Τσίπρας μπούρδες δικαιωμά σου. Απαντάω για την αυτοκριτική του 89, και τα συνέδρια που έγραψες...Αυτό που σου έστειλα ήταν η αυτοκριτική του 89 δια στόματος Αλαβάνου, στο 5ο συνέδριο, μιας και δικαίως αναρωτήθηκες για το αν θα κάνουμε αυτοκριτική για αυτη την περίοδο......

ΥΓ. Πολύ έμμονή όμως με τον Τσίπρα ρε παιδάκι μου..Πωπωπωπωπωπω!!!!!!!!!Ούτε κυβέρνηση να είμασταν....

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

@ριζοσπάστης: όντως, μεγάλη εμμονή με τον Τσίπρα επιδεικνύει ο ΔΟΛ, σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο!

Πέρι αυτοκριτικής: το απόσπασμα που παραθέτεις δεν κρίνει αρνητικά από πολιτικής σκοπιάς τις διώξεις κατά του ΠΑΣΟΚ το 1989, αλλά μάλλον ψηφοθηρικά θέτει το ζήτημα. Μόνο για το χάσμα με μέρος του προοδευτικού χώρου που *διατηρόυσε* (sic!) ελπίδες έχετε να πείτε;

Αυτό το λέτε αυτοκριτική; Τότε το ξήλωμα των υπουργών από τα όργανα του ΠΑΣΟΚ τι είναι;

Όσο για το χαρακτηρισμό "μπούρδες":
*Ο Σαρκοζί ανατρεπτικός;
*Περγαμηνές ο Οδηγητής τότε που ήταν μόδα;
* Η ομιλία μου στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ήταν μία προσεγμένη πολιτική ομιλία;
*Συλλογικότητα η Θύρα 13;

Σε ένα μόνο σημείο είναι ξεκάθαρος: όχι συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Sinistra Radicale είπε...

Αν θεωρείς ότι η έκφραση: "Κάποιες φορές επιλογές της, όπως το 1989 δημιούργησαν μεγάλα χάσματα με μεγάλο μέρος του προοδευτικού χώρου που είχε κάνει σοσιαλιστικές επιλογές και διατηρούσε ακόμη ελπίδες", δεν είναι αυτοκριτική πάω πασσο....
Στα του Σαρκοζί δεν απαντώ γιατί σου είπα ότι το θεωρώ δικαίωμά σου!!!
Άλλο όμως η καταδίκη των προσώπων, και άλλο η καταδίκη του ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ...υπάρχει μεγάλη διαφορά σε αυτό.΄Έτσι δεν είναι????? Και εξάλλου, άν όλα όσα λέει ο Τσίπρας είναι μπούρδες πως ζητάτε συνεργασία????? Πολύ υποκριτικό δεν νομίζεις ότι είναι??????

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

"Κάποιες φορές επιλογές της, όπως το 1989 δημιούργησαν μεγάλα χάσματα με μεγάλο μέρος του προοδευτικού χώρου που είχε κάνει σοσιαλιστικές επιλογές και διατηρούσε ακόμη ελπίδες".

Η έκφραση αυτή υποδεικνύει ότι αν το 1989 γινόταν 10 χρόνια αργότερα ή σήμερα όλα θα ήταν καλά αφού πια δεν υπάρχουν σοσιαλιστικές επιλογές και ελπίδες.

Περισσότερο σαν αποδοχή ενός τακτικού λάθους ακούγεται, όχι σαν πολιτική αυτοκιτική. Αφήνει δε μια υπόνοια ότι σήμερα μια αντίστοιχη επιλογή ενδείκνυται.

Όσο για τις μπούρδες ρωτάω ξανά: μπορείς να το αντικρούσεις; Μπορείς αν μου πεις γιατί απαντάς με τοποθέτηση του Αλαβάνου; Άσε τα πέρι δικαιωμάτων.

Sinistra Radicale είπε...

Αυτό το λες εσύ. Εγω σου "απάντησα", σχετικά με τα της αυτοκριτικής.Για τις μπούρδες δεν ασχολούμαι γιατι σου ειπα και πριν ειναι δικαιωμα σου να χαρακτηρίζεις όπως θες τον πολιτικο λόγο του καθενός. Ανέφερες για ζητήματα αυτοκριτικής που δεν εχουν γινει σε συνεδριο του ΣΥΝ με εξαιρετικο κομπασμό. Στο τελευταίο συνέδριο του ΣΥΝ αν έχεις υπόψη σου, ο Αλαβάνος στην εισήγησή του είπε αυτό το πράγμα. Το καταθέτω. Στις μπούρδες λοιπόν σου ξαναλέω...

ΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΕΕΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Αφού επαναλαμβάνεσαι συμπεραίνω ότι δεν μπορείς να απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτω.

Μια λεπτομέρεια: η κοινή γνώμη είναι που θέλει τη συνεργασία, η ίδια που δίνει την άνοδο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Sinistra Radicale είπε...

Εγω απαντώ στα ερωτήματά σου, αλλά η απάντηση δεν σε καλύπτει. Θεμιτό!!! Αλλά αγαπητέ επειδή ασχολούμαι με την πολιτική πολύ παραπάνω και για περισσότερο καιρό απο ότι εσύ, σου λέω ότι ο ρόλος του πολιτικού και της πολιτικής δεν είναι να ακολουθεί την "κοινή γνώμη", αλλά να την διαμορφώνει...Αλλιώς το σύρσιμο πίσω απο τις απιτήσεις τις κοινής γνώμης, λέγεται στην καθομιλουμένη γλώσσα της πολιτικής οπορτουνισμός!!!!!
Δηλ καιροσκοπισμός. Δηλ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ Η ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ....ΔΗΛ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΣΜΟΣ...
Και όσοι ασχολούνται με την πολιτική απο θέσεις αρχών, δεν την ακολουθούν ποτέ την κοινή γνώμη!!!!!!! Απλά την διαμορφώνουν. Αυτή είναι η αξία, η δυσκολία, αλλά και η ομορφία της πολιτικής...

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Επειδή ασχολείσαι περισσότερα χρόνια από εμένα με την πολιτική σε ρωτάω τα παρακάτω, για να μου εξηγήσεις και να βγω από το σκοτάδι:

* Όσοι ασχολούνται με την πολιτική πηγαίνοντας κατά δήλωσή τους κόντρα στο ρεύμα από τη σέλα της μηχανής τους τι είναι;
Οπουρτουνιστές ή μιας χρήσης τσιράκια του ΔΟΛ μήπως;

* Εσύ πόσους Οδηγητές πουλούσες μικρός;

* Ο Σαρκοζί είναι αντισυμβατικός;

* Με τη συλλογικότητα της Θύρα 13 πως τα πας;

* Ο Μητσοτάκης φταίει που δεν έχει προτάσεις ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά μόνο αντιδράσεις;

Αφού το έχεις, πες μου, πες μου!

Sinistra Radicale είπε...

1ον Μη με αναγκάσεις να μιλήσω για τον Γιωργάκη που γυμνάζεται, τον Γιωργάκη που τρέχει, τον Γιωργάκη που χαιρετάει σαν τον παππού του, όπως έλεγαν το ΝΕΑ παραμονές εκλογών του 2004. Και στο κάτω κάτω είναι προτιμότερο να έχει κάποιος μια μηχανη. Ποιος δεν έχει στην σημερινή κοινωνία.

2ον Εγω δεν πούλαγα οδηγητή, πούλαγα τον Θούριο, την εφημερίδα της ΕΚΟΝ-ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ!!!!!

3ον Με γνώμονα το ότι ο Σαρκοζί, παντρεύτηκε την γυναίκα που γούσταρε όπως ο Αντρέας κάποτε, και έγραψε στα τέτοια του την συντηρητική κοινωνία, ε αυτό είναι μια μορφή αντισυμβατικότητας είτε το θέλεις είτε όχι.....

4ον Δεν είμαι στην συλλογικότητα της Θύρας 13, αλλά στην συλλογικότητα της Ένωσης 1924

5ον Όπως είπε και ο Μητσοτάκης....Δεν κάνει το παιδί!!!!!

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Ούτε στα ποδοσφαιρικά δεν τα βρίσκουμε: εκτός από ΠΑΣΟΚ είμαι και Ολυμπιακός.

Στην μπάλα πάμε καλά πάντως, όλο πλάτη είστε;)

Α ναι: ο Σαρκοζί ένας υπεροπτικός καρταγκιόζης είναι. Το πιο πιθανό είναι να παντρεύτηκε την Μπρούνι μόνο και μόνο για να... τον δούμε.

Όσο για αυτά που λες ότι έλεγε ο ΔΟΛ για τον Παπανσρέου: είδες τη συνέχεια. Στη θέση σας θα φυλαγόμουν από το πολύ γλύψιμο του ΔΟΛ;)

Και μιας και το γυρίσαμε στα γκομενικά: για να δούμε ποια θα παντρευτεί και ο Αλέξης τελικά, για να δούμε... Έχεις ακούσει τίποτα σχετικά;

still-elate είπε...

Πάντως σε κάτι συμφωνούμε με τον Κυριο Τσίπρα και Θεό ορισμένων...

Όταν ασκεί ο Μητσοτάκης κριτική,σε όποιον την ασκεί, ΔΕΝ πρέπει να παίρνεται ως "δημιουργική" και αμερόληπτη... Το ίδιο ισχύει και για όποιον ασκεί κακόβουλη κριτική σε άλλα κόμματα με τα οποία μοιράζεται ψήφους... Ειδικά δε όταν ο "κριτής των πάντων" είναι νεοχρισθείς αρχηγός κόμματος, που για να τον ξεκολλήσουν από το καλάμι θα πρέπει να προηγηθεί τρίωρη παρέμβαση της πυροσβεστικής και 4ωρη χειρουργική επέμβαση στο Ερρίκος Ντυνάν...

Τώρα για τα περί Οδηγητών, Θυρών, Γκομενακίων, Μηχανών (σελωμέλων και ασέλωτων), Προγραμμάτων, Συμβατικοτήτων και Αντισυμβατικοτήτων, έχω να πώ 2 πραγματάκια.

1ον: Καλημέρα μπάρμπα, κουκιά σπέρνω...

2ον: Τι πιο συμβατικό σήμερα, από το να παραδίνεσαι ...προφίλ και ανφάς στα ΜΜΕ προσδοκώντας άνοδο ποσοστών και δημοτικότητα του μέλλοντος αιώνος, (αμήν)???

Αν ΔΕΝ είναι δηλαδη αυτό συμβατικό ΤΙ ΕΙΝΑΙ???

Επίσης... Για την ταμπακιέρα (σσ: το προγραμμα) τίποτις ε???

ΚΙ άλλο: Από ενα κόμμα που ο αποχωρών πρόεδρός του λέει: "Λέγεται βέβαια ότι το σημαντικό είναι καινούργιες ιδέες, αντιλήψεις, γλώσσα, όχι η ηλικία. Ναι, αλλά για μένα - σε μια εποχή του Διαδικτύου, της σκληρής παγκοσμιοποίησης, της εργασιακής ανασφάλειας και όχι στις ρομαντικές μέρες της 17 Νοέμβρη- το κλειδί είναι η ηλικία."

...με τόσο ...βαθιά πολιτική σκέψη ρε παιδιά, από τον πλουσιότερο Έλληνα αρχηγό κόμματος, ΠΟΥ ΠΑΜΕ?????

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

@elate: Έλλλλλα Χώσε, πάμε!

still-elate είπε...

...βιδώνομαι γμτ και μου φαίνεται ε???

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΤΟ "ΕΙΜΑΙ ΩΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΚ, ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ"

...ΔΕΝ το μπορω....

;-))

Στέλιος είπε...

Να γιατί το παιδί έχει κόμπλεξ και μεγαλοϊδεατισμό! Γιατί όταν οι άλλοι είχαν γκόμενες, αυτός αναγκαζόταν να πουλά ...Οδηγητή!