27/3/08

Περί δύναμης ΜΜΕ

"Η αλήθεια είναι ότι τα ΜΜΕ σήμερα έχουν πολύ μεγάλη δύναμη στο να διαχειρίζονται καταστάσεις, αλλά ευτυχώς δεν μπορούν να τις διαμορφώνουν εκ του μηδενός. Δεν μπορούν ούτε να σπρώχνουν προς τα πάνω έναν πολιτικό χώρο ούτε να προκαλούν κρίση στο εσωτερικό ενός άλλου, αν δεν υπάρχει η αντίστοιχη δυναμική. Αυτή τη δυναμική παραβλέπουν οι θεωρίες συνωμοσίας".
http://gasimakop.blogspot.com/2008/03/blog-post_10.html

Τάδε έφη κ. Αλέξης Τσίπρας στο Ελεύθερο Τύπο στις 9/3/2008. Περιμένω με αγωνία να δω τη θέση του για το ίδιο θέμα μετά τη χθεσινή του παρουσία στο MEGA και τους μορφασμούς των Τσίμα-Πρετεντέρη στο κλείσιμο...

11 σχόλια:

admin είπε...

Καλησπέρα Γιώργο!
Διακρίνω μια αντιπάθεια προς τον Τσίπρα από αρκετά άρθρα σου.
Σε αρκετά έχεις δίκιο, αλλά η λογική της αντιπολιτευτικής αντιπολίτευσης κάνει καλό μόνο στον Καραμανλή, όταν μάλιστα είναι προφανές ότι στις επόμενες εκλογές για να υπάρξει άλλη κυβέρνηση εκτός Ν.Δ., πρέπει ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστούν. Και πιστεύω πως τελικά θα γίνει.
Οπότε καλό είναι να υπάρχει λίγη εγκράτεια και από τις 2 πλευρές στους 'αφορισμούς'...

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Τι εγκράτεια, εδώ το ΠΑΣΟΚ έχει δώσει ρέστα για να συνεργαστεί. Ναι στο δημοψήφισμα είπε παρόλο τον αιφνιδιασμό. Κάλεσμα στο συνέδριο -και πιο πριν- έκανε, σε όλους τους τόνους. Συνεργασία στη βουλή και την τοπική αυτοδιοίκηση ζήτησε. Συνεργασία ανεξάρτητα από πιθανή αυτοδυναμία του προτείνει το ΠΑΣΟΚ. Εδώ η ΝΔ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει ουρά με αυτή την ιστορία, κοντεύει ο Παπανδρέου να γίνει γραφικός με την εμμονή του.

Ο ΣΥΝ τι απαντά; Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε, κερασάκι δεν γινόμαστε, καλώς τα παιδιά, ζητήστε συγνώμη... Άρνηση σε όλα τα επίπεδα!

Προσωπικά και εγώ πιστεύω ότι η λύση είναι μια κεντροαριστερή κυβέρνηση συνεργασίας. Μπορούμε να πάμε αλλού έτσι, να ξεκολλήσουμε από τα τετριμμένα.

Γι' αυτό δεν δέχομαι να μου στερούν τη λύση αυτή με τόση ευκολία ρε γαμώτο...

ΥΓ: πρωτάθλημα και κύπελλο, οέο!

admin είπε...

Ρε Γιώργο δε γίνεται το ΣΥΡΙΖΑ να δεχτεί συνεργασία στη παρούσα φάση,με τα ποσοστά του να ανεβαίνουν συνεχώς και τον Τσίπρα να έχει ρεύμα απ'ότι φαίνεται. Είναι λογικό να διεκδικεί πιο μεγάλο κομμάτι από τη πίτα που θα του αναλογεί σε τυχόν συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Προσωπικά πιστεύω πως αυτό θα γίνει αργότερα, αλά εγκαίρως...

Υ.Γ. Ο πρόεδρος ετοιμάζεται για προπονητής, με τεχνικό σύμβουλο τον Αλέφα!

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Τότε που περιμένει ο ΣΥΙΡΖΑ θα είναι αργά, δες ήδη τι γίνεται.

Η πίτα άγγιξε κορυφή και αρχίζει να μικραίνει. Τι μένει; Η αλαζονία της ατάκας.

Όταν σε καλεί η ιστορία δεν την στήνεις γιατί αυτή δεν σε περιμένει.

xazopouli είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Παρατηρώ αυτή την εβδομάδα "αλλαγές" στη στάση κάποιων "δημοσιογράφων" ή καναλιών, απέναντι στα πράγματα.

Οι ίδιοι αυτοί, μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, καταράκωναν το ΠΑΣΟΚ και τον Παπανδρέου, δεν ακουγόταν ούτε καν το όνομά τους, ή όταν γινόταν αυτό, γινόταν με σχόλια άκρως υποτιμητικά.

Ταυτόχρονα, μέχρι και η Εσπρέσο επιστρατεύτηκε για να μας... κάνει γνωστή την γκόμενα του Τσίπρα (για να βγαίνει στην Εσπρέσο, γκόμενα θα ναι).

Το θέμα των ΜΜΕ και των συμφερόντων που υποστηρίζουν, είναι το ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΤΗΜΑ της δημοκρατίας μας σήμερα, κατά την δική μου άποψη.

Έχω παρακολουθήσει μια δυο συνεντεύξεις του Τσίπρα και η εντύπωση που έχω σχηματίσει γι αυτόν (ότι πρόκειται για μιντιακό παιχνίδι από μέρους του Συνασπισμού - τρομάρα του του... αριστερού χώρου)είναι πως από το πολύ το σπρώξιμο στα κανάλια τους, τελικά θα καταπέσει - ο Τσίπρας αλλά μαζί του και ο ΣΥΝ - στα μάτια ΠΡΩΤΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ πολύ σύντομα.

Από την άλλη, Το "γύρισμα" αυτό των ΜΜΕ - δίνουν σιγα σιγα λίγο βήμα στο ... ΠΑΣΟΚ - το βρίσκω επίσης ανησυχητικό, καθώς φοβάμαι πολύ τις συμφωνίες ή τους συμβιβασμούς που ενδεχόμενα υποκρύπτουν τα... "γυρίσματα" αυτά.

Η ΑΛΛΑΓΗ, όποια αλλαγη κι αν προέλθει από τον χώρο της αριστεράς, θα πρέπει να έρθει ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ.

Και αυτό είναι ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΥΘΥΝΗ όλων των κομμάτων της αριστεράς (ΠΑΣΟΚ - ΚΚΕ - ΣΥΝ)

Ανώνυμος είπε...

χαζοπούλι...

δε σε βρίσκω καθόλου χαζό :))

Ανώνυμος είπε...

Συγνωμη αλλα πριν την εκλογη του νεου προεδρου του ΣΥΝ και τις δημοσκοπησεις μιλαγατε για συνεργασια γιατι δεν θυμαμαι καμια αναφορα!

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Ανώνυμος: να απαντησω αντίστροφα: γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τοτε μίλαγε για συνεργασία και τώρα την αρνείται; Δες τα λεγόμενα του Αλαβάνου το 2006: http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20061207&nid=2943405&sn=&spid=

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

@ ανώνυμος: και για να απαντήσω επί της ουσίας στην ερώτησή σου: δες τις ζυμώσεις στο ΠΑΣΟΚ τον 12 του 2007: http://papanotas.wordpress.com/2007/12/02/koiniporia/

Η εκλογή Τσίπρα ήταν στις 11/2/2008.

Ανώνυμος είπε...

Δεχομαι οτι υπηρχαν παντα ατομα που σκεφτονταν την συνεργασια με τον ΣΥΝ (ο οποιος πλεον με αποφαση του συνεδριου του την απερριψε) αλλα στο συγκεκριμενο site το τελευταιο 2μηνο εχουν αναρτηθει πανω απο 27 ανακοινωσειςσχετικα μον ΣΥΡΙΖΑ και πιθανη συνεργασια με το Πασοκ. Εαν οι δημοσκοπησεις δεν εδειχναν το Πασοκ να καταρεει τοσος χαλασμος δεν θα γινοταν. Οπως ολοι γνωριζετε συνεργασια σημαινει συμφωναι σε συγκεκριμενα ζητηματα και επομενως αλλαγη στασης ενος κομματος που κυβερνησε 20 χρονια και εφαρμοσε νεοφιλελευθερες πολιτικες. Η αλαζονιεα χρεωνεται στον ισχυρο οποθ τοσο καιρο σε κενρτικο και οχι μονο επιπεδο εξεφραζε την αποψη του τηλεφωνικου θαλαμου(εκει χωρουν για να κανουν συνεδριασεις τα μςλη του ΣΥΝ και αλλα τετοια...)
Με τετοια σταση τοτε και με τετοια σταση τωρα (σας το προτειναμε επομενως ειναι αδιανοητο να αρνειστε σε εμας) συνεργασια δεν γινεται. Αλλαγη πολιτικης πρωτα μετα ολα τα αλλα, αν ακομα το επιθυμει ο κοσμος που στηριζει και τα δυο κομματα.

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

@ανώνυμος:
"Συγκεκριμένο site" εννοείς αυτό εδώ το blog;
Αν ναι, εμμέσως με κατηγορείς ότι ασχολήθηκα 27 φορές με το θέμα που απασχολεί όλη την πολιτική σκηνή της χώρας και είναι η επιθυμία του 75% των ψηφοφόρων των δύο κομμάτων.
Με τι ήθελες να ασχοληθώ δηλαδή;

Όσο για τα "κάποια άτομα" του ΠΑΣΟΚ που "σκέφτονταν τη συνεργασία με τον ΣΥΝ", σε έχω παραπάμψει σε δύο συγκεκριμένους πολιτικούς:
* Κώστας Λαλιώτης: υπεύθυνος για την επικοινωνιακή στρατηγική του ΠΑΣΟΚ γι πολλά χρόνια.
* Μίμης Ανδρουλάκης: υπεύθυνος για τις πολιτικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ στο τελευταίο Συνέδριο.
Άρα δεν πρόκειται για "κάποια άτομα" όπως ισχυρίζεσαι, αλλά γα το νου και το τιμόνι του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με τη "συμφωνία σε συγκεκριμένα ζητήματα" μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ που θέτεις ως προϋποθέση συνεργασίας, ο Παπανδρέου στο συνέδριο είπε:
"Προτείνω, οι κοινοβουλευτικές ομάδες να αποκαταστήσουν σταθερή επαφή, να έχουν σταθερή διαβούλευση, να προγραμματίζουν κοινές ενέργειες, να εμπνέουν αντίστοιχες και στο εξωκοινοβουλευτικό μαζικό αυτοδιοικητικό επίπεδo".
ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΟΙ "ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ" που ζητάς χωρίς συζήτηση και κοινή δράση;

Αιτείσαι αλλαγής πολιτικής από το ΠΑΣΟΚ. Αλλαγή πολιτικής από το ΠΑΣΟΚ έγινε.
Η αλλαγή του ΠΑΣΟΚ με την ουσιαστική "αποπομπή" όσων συμμετείχαν σε κυβέρνηση δεν σε πείθει για την αλλαγή αυτη;

Διαφωνώ για το ποιος χρεώνεται τν αλαζονία. Την χρεώνεται όποιος εκστομίζει εξυπνάδες του στυλ "καλώς τα παιδιά", "ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε" και άλλα έξυπνα για κερασάκια σε τούρτες.
Αλαζονία ΔΕΝ επιδεικνύει ο Παπανδρέου όταν αποδέχεται με τη μία την πρόταση για δημοψήφισμα, έλεος.

Σχετικά δε με την στάση του ΠΑΣΟΚ απένταντι στον ΣΥΝ παλιότερα, δύο παρατηρήσεις:
1) Τι περίμενε ο ΣΥΝ τη εποχή όταν ήθελε να βάλει τον Ανδρέα Παπανδρέου φυλακή και να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ;
2) "Τα ύστερα μετράνε τα πρώτα", δηλαδή οι τελευταίες σου πράξεις είναι που σε χαρακτηρίζουν. Έτσι λέμε εδώ στη Ρούμελη.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στη μη συνεργασία, πρέπει να βρει άλλες δικαιολογίες.
Αν θέλει να συνεργαστεί,πρέπει να βιαστεί.
Η κοινωνία δεν θα τον περιμένει για πάντα.

Τέλος, όταν η ΚΟΕ, συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει γεμίσει το Φάληρο τις μέρες του συνεδρίου το ΠΑΣΟΚ με αφίσες που γράφουν τη λέξη "οσφυοκάμπτες" κάτω από τη φωτογραφία του Γιώργου, μιλάμε ακόμη για ειλικρίνεια από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ; Ποιος είναι ο αλαζόνας;

ΥΓ: δεν μας λες και το όνομά σου, μιας και έχεις τόσο ισχυρή και τεκμηριωμένη άποψη;