27/3/08

Διαψεύδονται οι ελπίδες για συνεργασία;

Προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το Ασφαλισιτκό. Το ΠΑΣΟΚ απαντά μέσω Χ. Παπουτσή:
"Εξαιρετικής σημασίας η πρόταση του κ. Αλαβάνου... Αποδεχόμαστε τη συλλογιστική της πρότασης... καλούμε τον Συνασπισμό να αποδεχθεί κι εκείνος την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για άμεση συνεύρεση των εκπροσώπων των κομμάτων στη Βουλή προκειμένου να συζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουμε τις συγκεκριμένες προτάσεις".
Αυτά την ώρα που δεν έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση ή πρόταση διαβούλευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ με προφανή στόχο τον αιφνιδιασμό, παρόλο που ο Παπανδρέου είχε προτείνει την κοινή κοινοβουλευτική δράση.
***
Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Αποτέλεσμα να πάει πίσω μια ακόμη εβδομάδα η ψήφιση του ασφαλισιτκού, κάτι που η ΝΔ δεν ήθελε αφού μαζεύονται περισσότερες υπογραφές υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω Α. Αλαβάνου απαντά περιπαικτικά:
"Καλώς τα παιδιά...".
***
Αυτά σε συνέχεια των προτάσεων του Παπανδρέου για συνεργασία στη βουλή και την αυτοδιοίκηση, τις οποίες απέρριψε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω κ. Τσίπρα ο οποίος δήλωσε:
"Δεν θα γίνουμε το κόκκινο κερασάκι στην κεντροαριστερή τούρτα".
***

Ποιος έχει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα την κεντροαριστερή συνεργασία που θέλουμε και κάνει το παν για να την αποφύγει; Δική σας η απάντηση!

4 σχόλια:

tractatus είπε...

Μόνο οι ψηφοφόροι που πατάνε γερά στα πόδια τους και είναι σίγουροι για το ιδεολογικοπολιτικό διακύβευμα που ψηφίζουν...κι εδώ, όμως,Γιώργο, χρειάζονται δυο για το τανγκό...

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Μου προτείνεις κάτι tracatus?

Για να αρχίσω μαθήματα tango ρωτάω;)

Είμαστε στην αρχή της νέας αλλαγής, θυμίσου το!

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν στιγμές που σκέφτομαι "βρε, άει... από'δω, θα σας παρακαλάμε κιόλας". Από την άλλη, όσο περισσότερο επιμένει ο ΓΑΠ, τόσο περισσότερο τους εκθέτει, όχι;

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

@Νικολέτα: ακριβώς το ίδιο περνάει και από το δικό μου βρώμικο μυαλό;)