8/9/08

Πολύ μαυρίλα η ΔΕΘ... το 2008 είναι πολύ χειρότερο από το 2004!

Επειδή βαρέθηκα να ακούω σήμερα πόσο χάλια τα πήγε ο Καραμανλής στη ΔΕΘ είπα να δω τι είπε ο Παπανδρέου στη συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο:

Η διαπίστωση της παταγώδους αποτυχίας της Ν.Δ. δεν είναι ισχυρισμός του ΠΑΣΟΚ. Η εξωφρενική αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει ούτε ένα θέμα για το οποίο μπορεί κανείς με το χέρι στην καρδιά να ισχυριστεί πως η σημερινή Ελλάδα είναι μια καλύτερη χώρα από αυτήν που παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ το 2004... Προσπαθεί τώρα η κυβέρνηση να μεταθέσει τις ευθύνες της στη διεθνή κρίση. Μα καμία χώρα δεν αναγκάστηκε να λάβει τέτοια έκτακτα μέτρα λόγω της διεθνούς κρίσης...

Το 1993 παραλάβαμε μια χώρα στο χείλος της καταστροφής και καταφέραμε να την οδηγήσουμε σε ένα μακρύ αναπτυξιακό κύκλο χάρη στη στήριξη και τις προσπάθειες του ελληνικού λαού. Τα καταφέραμε γιατί δουλέψαμε με αίσθημα ευθύνης και καλλιεργήσαμε την κοινωνική συναίνεση αντί για τη σύγκρουση... Σήμερα το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που θα κληθεί ξανά να σώσει την ελληνική οικονομία από την κατάρρευση. Με ένα νέο σχέδιο ανάταξης και ανάπτυξης της οικονομίας, που θα θέτει διαφορετικές προτεραιότητες...

Εμάς δεν μας ενδιαφέρει η σκανδαλολογία... Παλεύουμε για τη διαφάνεια παντού... Και βέβαια οι πρακτικές αυτές για εμάς δεν είναι ένα απλό θέμα ηθικής. Πλήττουν ευθέως το οικογενειακό εισόδημα του κάθε Ελληνα. Γιατί σε αυτόν στέλνουν τελικά το λογαριασμό της μίζας, αυτός χρεώνεται το κόστος των σκανδάλων, αυτός πληρώνει ακριβότερα τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, τη βενζίνη, τα προϊόντα στο σούπερ μάρκετ, τις δημόσιες υπηρεσίες.

***

Συμπέρασμα: Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που όταν κυβέρνησε έκανε την Ελλάδα καλύτερη για τους πολίτες της. Με τα λάθη του, τις στραβές του, σύμφωνοι. Αλλά είναι το μόνο κόμμα που έδινε ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, που το χθες ήταν χειρότερο από το σήμερα.
  • Το 1989 ήταν καλύτερο απο το 1981.
  • Το 1993 όμως ήταν χειρότερο από το 1989.
  • Το 2004 ήταν καλύτερο από το 1993.
  • Το 2004 ήταν πολύ καλύτερο από το 2008.
Υπάρχει έστω κα ένας σοβαρός άνθρωπος που να διαφωνεί; Ας ελπίσουμε ότι και το 2010 θα είναι καλύτερο από το 2008. Στο χέρι μας είναι!
Αρκεί να μην μας πείσουν πάλι με τίποτα κούφιες ηθικολογίες όπως το 2007 και να μην φάμε πάλι την παραμύθα "όλοι ίδιοι είναι"... Η ηθικολογία αφενός δεν είναι πολιτική και αφετέρου, ΔΕΝ είναι όλοι ίδιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: