20/9/08

Πως μιλάνε οι πολιτικοί στις ΗΠΑ;

Δείτε πως ο Ομπάμα κάνει πλακίτσα και χαβαλέ με δημοσιογράφο νυχτερινής εκπομπής στις ΗΠΑ. Αξιοσημείωτη διαφορά στο στήσιμο, στο ύφος, στο στυλ. Αν κάποιος πολιτικός κάνει τέτοια εμφάνιση εδώ θα γίνει πανικός!

Εξήγηση: Ο Ομπάμα εξηγεί τι εννοούσε όταν σχολίασε το οικονομικό πρόγραμμα του McCain που το παρουσίασε η υποψήφια αντιπρόεδρος των ρεπουμπλικάνων κ. Πάλιν με τη φράση: "it's like puting lipstick on a pig". Αυτό στις βορειοανατολικές πολιτείες είναι κάτι σαν αυτό που λέμε εμείς "τον αράπη και αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς". Όταν λοιπόν είπε αυτά για γουρούνια και κραγιόν εννοώντας ότι οι ρεπουμπλικάνοι δεν αλλάζουν πολιτική, οι ρεπουμπλικάνοι εξέδωσαν ανακοίνωση όπου καταδίκαζαν τον Ομπάμα που αποκάλεσε την Πάλιν... γουρούνι!

Αφού λοιπόν ο Ομπάμα εξηγεί τι εννοούσε, συμπληρώνει: "στην περίπτωση που κυριολεκτούσα και αποκαλούσα κάποιον γουρούνι, να είστε σίγουροι ότι τον ρόλο του κραγιόν θα τον κράταγα για την Πάλιν".

Φαντάζεστε πχ τον Παπανδρέου να μιλάει έτσι για την Μπακογιάννη;
***
Δείτε στο επόμενο βίντεο πως κάνει είσοδο σε άλλη νυχτερινή εκπομπή χορεύοντας (!!) και όπου σχολιάζει ότι όλοι οι προηγούμενοι ήταν πολύ κακοί χορευτές!

Σκεφτείτε την Στάη πχ να υποδέχεται τον Καραμανλή έτσι!

***

Εδώ τραυματίζονται σε ένα ματσάκι ή πέφτουν από το ποδήλατο και θεωρείται σημάδι αδυναμίας. Λες και θέλουμε υπεράνθρωπους στον ρόλο του αρχηγού, ατσαλάκωτους.

Άλλος κόσμος, άλλα ήθη. Δεν τους θαυμάζω, αλλά η διαφορά με βάζει σε σκέψεις.

2 σχόλια:

gpapoul είπε...

Όχι ότι στην Ελλάδα εξαντλούμαστε στην πολιτική ουσία, αλλά το παραπάνω σκηνικό επικεντρώνει κυρίως στην εικόνα και αποπροσανατολίζει από το πολιτικό περιεχόμενο του υποψηφίου…

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Το αμπέχονο του Καραμανλή στις περυσινές πυρκαγιές με 40 βαθμούς κελσίου ήταν πολιτική ουσία!

Όσο αποπροσανατολίζει το σκηνικό των ΗΠΑ άλλο τόσο ή και περισσότερο κάνει ζημιά και η δική μας ανόητηη σοβαροφάνεια πιστεύω.