18/9/08

Πολεοδομία και Ναύπακτος

Επειδή οι μέρες είναι πονηρές σχετικά με αυτό το θέμα, επειδή όλοι προσπαθούν να πείσουν ότι φταίει ο "άλλος" και επειδή λένε ότι ο Θύμιος Σώκος δέχτηκε να αναλάβει την Πολεοδομία, παραθέτω απόσπασμα από συνέντευξη που είχε δώσει ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος στη Nafpaktia Press στι 22 Φεβρουαρίου 2008:

ΕΡ: Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα για τη Ναύπακτο είναι το οικιστικό, στην παρωνυχίδα του οποίου που λέγεται Πολεοδομία έχει ρόλο και η Νομαρχία. Ο Δήμος Ναυπάκτου μας λέει πως την αρμοδιότητα της έκδοσης των οικοδομικών αδειών θα την αναλάβει η Νομαρχία. Εσείς τι λέτε;
ΑΠ: Η διάθεσή μου να βοηθήσω να λυθεί το Οικιστικό έχει εκφραστεί. Το να φορτώσουμε, όμως, στην Νομαρχία, χωρίς μάλιστα να την ρωτήσουμε επίσημα, την Πολεοδομία, δεν λύνει σε καμία περίπτωση το πρόβλημα το οποίο χρίζει άμεσης αντιμετώπισης απ’ το αρμόδιο υπουργείο.
Μην ξεχνάμε ότι το κύριο πρόβλημα δεν είναι η Πολεοδομία αλλά το τι ισχύει και το τι δεν ισχύει πολεοδομικά στη Ναύπακτο, κάτι που είναι ευθύνη του κράτους.
Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε συλλογικά και πιστεύω ότι υπάρχουν τρόποι. Προσωπικά έχω προτείνει την εκπόνηση μελέτης με πλήρη αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού της Ναυπάκτου. Κάτι τέτοιο, βέβαια, χρειάζεται συνετή, αναλυτική και πολύπλευρη κατάθεση απόψεων ώστε μέσα από μια διαβούλευση και σύμφωνα με το νόμο να λυθεί το ζήτημα. Ο ρόλος της Νομαρχίας μπορεί να είναι καταλυτικός σε μια τέτοια “σύνθεση” και λυπάμαι που κάποιοι μας βλέπουν σαν τον κουβά για τα προβλήματα...

Άρα δεν με πείθουν όσοι λένε ότι υπήρξε συναίνεση στο θέμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: