9/9/08

Απλές κουβέντες....

O μύθος ο οποίος είχε κατασκευαστεί ότι υπάρχει ο καλός πρωθυπουργός και οι κακοί υπουργοί, από χθες κατέρρευσε. Δεν υπάρχει ο καλός πρωθυπουργός και οι κακοί υπουργοί. Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του είναι ένα και το αυτό.

Στον πέμπτο χρόνο, όταν ένας πρωθυπουργός, ακόμη κι ένας δήμαρχος βγαίνει στο Δήμο του και λέει ότι «εγώ δεν κάνω καλή δουλειά στο Δήμο μου, διότι ο προηγούμενος, από τον οποίο παρέλαβα πριν πέντε χρόνια, τα έχει κάνει μαντάρα», είναι ένας δήμαρχος τον αποπαίρνουν. Δεν μπορεί να τα πει αυτά. Διότι τα έλεγε επί πέντε χρόνια, είναι μια ιστορία η οποία παρατράβηξε.

Τώρα βρήκε την άλλη δικαιολογία, περί διεθνούς κρίσης. Ακόμη και για την τιμή του πετρελαίου: είναι ανακριβέστατο αυτό που λέγεται και ξαναλέγεται από την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της, ότι η τιμή του πετρελαίου έχει πενταπλασιαστεί κ.ο.κ. Έίναι ανακριβέστατο γιατί αποκρύβουν πόσο αυτή η τιμή δεν έχει αυξηθεί, ειδικά το τελευταίο διάστημα, των τελευταίων 12 μηνών. Έπεσε, λόγω του ευρώ. Λόγω του ότι έχουμε ευρώ και πληρώνουμε το πετρέλαιο σε ευρώ και όχι σε δολάρια ή σε δραχμές, όπως γινόταν παλαιότερα. Καταλαβαίνετε; Άρα, ούτε αυτό ισχύει για τη διεθνή κρίση.

Η εναλλακτική λύση απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι τα κόμματα του 3, του 4 και του 5%.

Τάδε έφη Γιάννης Ραγκούσης στον Αθήνα 9,84.

Δεν υπάρχουν σχόλια: