9/9/08

Η Ναύπακτος είναι τουριστική πόλη...

Έτσι πιστεύουμε: ότι είμαστε γουάου τουριστικός προορισμός και ότι από τον τουρισμό ζούμε. Έτσι πιστεύει και η Δημοτική μας Αρχή, αν πάρουμε τοις μετρητοίς τις δημόσιες δηλώσεις.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο ξενόγλωσσο site του Δήμου για να δούμε τι κάνει για τον τουρισμό που έρχεται από άλλες χώρες. Πάς στο www.nafpaktos.gr, πατάς το αγγλικό σημαιάκι και να τι βγαίνει:


Ούτε λέξη στα αγγλικά - εκτός βέβαια από το under construction. Ούτε καν τα μενού! Τα Δελτία Τύπου βέβαια πάντα στη θέση τους...

Όταν προσπαθείς να προσελκύσεις τουρισμό, κάνεις τουλάχιστον ένα ξενόγλωσσο site
μπας και σε δει κανένας Ευρωπαίος το χειμώνα και πεταχτεί μέχρι εδώ παρεκκλίνοντας από την πορεία του προς την Ολυμπία, τους Δελφούς και την Ζάκυνθο. Προσπαθείς να προβάλεις στη γλώσσα του όσα μπορεί να τον πείσουν να δαπανήσει λίγο χρόνο στην πόλη σου, μπας και τον πείσεις ότι αξίζει να κόψει μια διανυκτέρευση από τους γύρω προορισμούς και να την διαθέσει στη Ναύπακτο. Ως γνωστόν, αυτά γίνονται στη γλώσσα του ενδιαφερόμενου ή τουλάχιστον στα Αγγλικά.

Εκτός και αν πιστεύεις ότι ο τουρισμός του Δήμου σου εξαντλείται στα πούλμαν του κοινωνικού τουρισμού, των ΚΑΠΗ και των μοναστηριών, αν βαπτίζεις τουρίστες τους απόδημους ελληνοαμερικάνους που έρχονται για να δουν την γιαγιά τους το καλοκαίρι και αν θεωρείς τουρίστες τους Ναυπάκτιους που μένουν στην Αθήνα. Αυτούς, ακόμη και να τους ταΐζεις ό,τι νά' ναι, να μην φωτίζεις το κάστρο, να μην έχεις πεζόδρομους, αν η πόλη είναι όλη ένα κυκλοφοριακό χάος, να μην τους έχεις χώρους να παρκάρουν πάλι εδώ θα τους έχεις. Αυτοί έρχονται χωρίς καμιά προβολή, χωρίς καμία ενέργεια. Ως γνωστόν, αυτούς τους προσελκύεις και χωρίς αγγλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: