8/10/09

Οι Οικολόγοι-Πράσινοι ένας μικρός ΣΥΡΙΖΑ και η Δαμανάκη σε λάθος κόμμα;

Αντιγράφω από τα ΝΕΑ:
"...Η Μαρία Βασιλάκου, αντιπρόεδρος των Πράσινων της Αυστρίας (που ήταν στο ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων), μιλώντας στα «ΝΕΑ» τονίζει ότι... "αυτό που έχει σημασία είναι να δουν οι πολίτες τη διαφορά στην πράξη. Να τους πείσουμε ότι είμαστε σε θέση να αναλάβουμε ευθύνες και να δώσουμε λύσεις κι όχι μόνο να μιλάμε γι΄ αυτά... Μιλώντας συγκεκριμένα για την τιμητική πρόταση που μου έκανε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, θέλω να πω ότι εκτιμώ και σέβομαι τις προσπάθειες που κάνει για να φέρει το περιβάλλον στο επίκεντρο, αλλά το κόμμα στο οποίο ανήκω αρνήθηκε τη συμμετοχή μας κι εγώ ανήκω σ΄ αυτό, δεν αιωρούμαι στο πολιτικό σκηνικό".

Οι Οικολόγοι Πράσινοι μέσω της Μαρίας Βασιλάκου είχαν την ευκαιρία να δώσουν νέα διάσταση σε αυτό που λέμε "μικρό κόμμα". Να το βγάλουν από τον ρόλο της περιγραφής του προβλήματος και να το κάνουν μέρος της λύσης.

Την ίδια ευκαιρία είχε ο ΣΥΡΙΖΑ την άνοιξη του 2008, όταν σταθερά αρνούταν τη συνεργασία που του πρότεινε ο Γιώργος. Τότε κλότσησε την ευκαιρία να δείξει ότι έχει λύσεις και επέλεξε να παραμείνει στο περιθώριο, ως κόμμα που δείχνει το πρόβλημα και δεν ασχολείται με τη λύση.

Κάποτε για να διαχειριστεί εξουσία η αριστερά χρειαζόταν επανάσταση. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει και, η συμμετοχή δεν είναι πια απίθανο ενδεχόμενο. Είναι λυπηρό να βλέπεις αυτά τα κόμματα να επιμένουν να διατηρούν το μικρό τους φέουδο αντί να γίνονται μέρος της λύσης. Προφανώς δεν αντιλαμβάνονται το νέο ιστορικό τους ρόλο και εγκλωβίζονται σε μικροκομματικές ισορροπίες που δεν αφορούν την κοινωνία και την πολιτική.

ΥΓ: Για να λέμε και τα δικά μας, το ίδιο έπραξε και η Δαμανάκη. Ως εκπρόσωπος λέει της "γενιάς του Πολυτεχνείου" αρνήθηκε να αναλάβει το υπουργείο που είναι αρμόδιο για την αστυνομία. Αντί η "εκπρόσωπος" της "περιούσιας" γενιάς να μας δείξει τι σημαίνει δημοκρατικά σώματα ασφαλείας, αντί να εφαρμόσει την τήρηση της τάξης με βάση τον σεβασμό των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων, επιλέγει το κρυφτούλι. Λύσεις θέλουμε, όχι κουβέντες! Μάλλον δεν έχει καταλάβει σε ποιο κόμμα βρίσκεται η Μαρία Δαμανάκη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: