29/10/09

Η τρομοκρατία χτυπιέται ιδεολογικά και επιχειρησιακά. Απαιτείται συναίνεση δηλαδή...

Δεν θέλω να βρεθώ ξαπλωμένος από αστυνομικά ή άλλα βόλια. Επίσης δεν θέλω να μου κάψουν το αυτοκίνητο μου στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη το Αγρίνιο ή αλλού.

Υποτίθεται ότι το χθεσινό έγκλημα είναι η "αντίδραση" στην πεποίθηση του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη ότι τα Εξάρχεια δεν είναι γκέτο και ότι η περιοχή μπορεί να αστυνομεύεται. Αν "αντιδρούσαμε" με όπλα όποτε κάτι δεν μας αρέσει δεν θα είχε μείνει κανείς ζωντανός. Η "αντίδραση" έχει να κάνει μάλλον με το γεγονός ότι το κράτος αποφάσισε να βάλει χέρι στην τρομοκρατία, διερευνώντας τις διασυνδέσεις μεταξύ τρομοκρατίας και ληστών του κοινού ποινικού δικαίου.

Οι τρομοκράτες και οι ληστές με τα μαύρα είναι όμως το ένα σκέλος του προβλήματος. Το άλλο είναι η ελληνική αριστερά, η οποία δεν καταλαβαίνει ότι πρώτη αυτή πλήττεται από την τρομοκρατία. Και πλήττεται δομικά, σε ιδεολογικό επίπεδο.

Οι τρομοκράτες εκτελούν ενέργειες μέσα από χώρους πανεπιστημιακού ασύλου, που για την αριστερά αποτελεί τοτέμ. Χτυπάνε αστυνομικά τμήματα, που αποτέλεσαν σημεία διαδήλωσης τον Δεκέμβρη. Ισχυρίζονται ότι οι κοινωνικές διεργασίες του περασμένου Δεκέμβρη τους δίνουν δύναμη, διεργασίες των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την πατρότητά τους. Λένε ότι δρουν εν ονόματι της εργατικής τάξης και κατά της μικροαστικής και αστικής, όπως διακηρύσσει και το ΚΚΕ. Ότι σκοτώνουν μπάτσους επειδή και αυτοί σκότωσαν τον Αλέξη. Στις προκηρύξεις τους γράφουν ότι φταίει το κεφάλαιο και ο καπιταλισμός. Όσα δηλαδή λέει πάνω κάτω και η αριστερά λένε και αυτοί.

Με την δράση τους όμως απωθούν τον κόσμο από αυτά που λένε, από τα αιτήματα της αριστεράς δηλαδή. Αυτό φαίνεται ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και εξωκοινοβουλευτικοί δεν το καταλαβαίνουν. Το κατάλαβε όμως παλιότερα η Ιταλική και η Ισπανική αριστερά. Γι' αυτό και διοργάνωσαν διαδηλώσεις ενάντια στην τρομοκρατία, στις οποίες υπήρξε πρωτοφανής μαζικότητα. Έτσι προάσπισαν τον ιδεολογικό τους χώρο.

Η τρομοκρατία χτυπιέται εν μέρει ιδεολογικά. Αυτή είναι δουλειά της αριστεράς.


Από την άλλη δουλειά της πολιτείας είναι να αποκαταστήσει την έννοια του αστυνομικού. Να απομακρύνει ακραία εθνικιστικά στοιχεία από το σώμα που έχουν επικρατήσει σε αυτό, να ξεριζώσει προβοκατόρικους μηχανισμούς, να επιβάλλει σύγχρονη οργανωτική δομή και, να επιλέξει τους καλύτερους που θα ηγηθούν.

Όσο η αστυνομία κάνει κοινές επιχειρήσεις με τη Χρυσή Αυγή, όσο βλέπουμε κουκουλοφόρους που πριν από επεισόδια φέρονται φιλικά με ένστολους και όσο άνθρωποι με γνώσεις παραμένουν κατεψυγμένοι, επιχειρησιακά δεν χτυπιέται η τρομοκρατία. Ούτε καν το παράνομο παρκάρισμα δεν πατάσσεται έτσι!

Άρα απαιτείται συναίνεση μεταξύ της συστημικής αριστεράς, της πολιτείας και των πολιτών για να σταματήσει αυτό το παραμύθι.

Update: Η οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη λέγεται ΟΠΛΑ. Έτσι λεγόταν και η οργάνωση του ΚΚΕ, που είχε αναλάβει να "εκκαθαρίσει" το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ από "αντιλαϊκά" στοιχεία - κοινώς να δολοφονεί όποιον δεν ήταν του ηγετικού πυρήνα του ΚΚΕ. Επίσης το κείμενο της προκύρηξης είναι αντιγραφή κειμένου του τότε γραμματέα του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη. Δεν πρέπει η αριστερά να κάνει κάτι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: