9/10/09

Δήλωσή μου στην "Αιχμή" για το αποτέλεσμα των εκλογών

Το αποτέλεσμα είναι αποτέλεσμα ελπίδας και εμπιστοσύνης για το ΠΑΣΟΚ, όχι ανοχής και αναμονής. Η εντολή είναι καθαρή: το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κυβερνήσει στη γραμμή που έχει χαράξει ο Γ. Παπανδρέου.

Στη Ναύπακτο το αποτέλεσμα είναι συντριπτικό για τη ΝΔ και την πλήττει δομικά. Ενδεικτικά, στον παλιό Δήμο Ναυπάκτου (προ του Καποδίστρια) το ΠΑΣΟΚ έχει 45,6%, έναντι 38,2% της ΝΔ. Ένας Δήμος παραδοσιακά γαλάζιος εμπιστεύτηκε το ΠΑΣΟΚ με ευρεία διαφορά. Η μεταστροφή αυτή είχε αρχίσει να φαίνεται από τις περασμένες ευρωεκλογές, όπου το ΠΑΣΟΚ είχε προηγηθεί για πρώτη φορά.

Αυτή η επικράτηση στη δύσκολη για το ΠΑΣΟΚ Ναύπακτο δεν ήρθε τυχαία. Από την ημέρα που αναλάβαμε την Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ναυπάκτου δουλέψαμε μεθοδικά στα πλαίσια που έχει θέσει ο Γ. Παπανδρέου. Δεν περιμέναμε πότε θα «ωριμάσει» η φθορά της ΝΔ. Δεν μπλεχτήκαμε στην εσωστρέφεια, η οποία παραμόνευε σε κάθε μας βήμα από τον Μάιο του 2008 έως σήμερα. Από την πρώτη μέρα ανοιχτήκαμε στην τοπική κοινωνία. Αυτό τον ενάμιση χρόνο φιλοξενήσαμε κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως είναι ο Μιχάλης Καρχιμάκης, η Φώφη Γεννηματά, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Ντίνος Ρόβλιας και η Μ. Κοππά, τα οποία εξήγησαν στην κοινωνία τι ετοιμάζουμε. Σταδιακά, και με δεδομένο το γενικότερο κλίμα που διαμορφώθηκε υπέρ του ΠΑΣΟΚ, η τοπική κοινωνία μας άκουσε, κατανόησε και εν τέλει εμπιστεύτηκε την πρόταση του Γ. Παπανδρέου. Μαζί με αυτά έγινε και οργανωτική δουλειά, σε επίπεδο ενημέρωσης μελών και φίλων, εκλογικών αντιπροσώπων, λειτουργίας εκλογικών κέντρων, ενώ εφαρμόσαμε με συνέπεια την επικοινωνιακή πολιτική που προτείνει το ΠΑΣΟΚ.

Έτσι φτάσαμε στις ευρωεκλογές, στις οποίες είχαμε την ευκαιρία να πάμε κοντά στην κοινωνία με το ύφος που έχει επιβάλλει ο Γ. Παπανδρέου, να δείξουμε τι έχουμε αλλάξει, τι προτείνουμε. Γι’ αυτό σήμερα βλέπουμε το ΠΑΣΟΚ να επικρατεί της ΝΔ με ευρύτατη διαφορά και όχι απλά να «κλείνει» την ψαλίδα, όπως συνέβαινε παλιότερα. Γι’ αυτό βλέπουμε πιθανή την προοπτική –εφόσον συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο- της επικράτησης και στις δημοτικές εκλογές, ενδεχόμενο που πριν λίγους μήνες φάνταζε απίθανο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: