19/10/09

Ο Mπόμπολας δεν γουστάρει την Τίνα...

Και γι' αυτό κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: τον νταβαντζή. Ασχολείται με τα παπούτσια της και την εξάτμιση του προσωπικού της Suzuki Jimny που επιλέγει να οδηγάει έναντι της υπουργικής αμαξάρας που διακαιούται. Ασχολείται δηλαδή με... μπαρούφες, μιας και δεν έχει τι άλλο να της καταλογήσει.


Προφανώς ο μεγαλοκατασκευστής Μπόμπολας, που είχε καλομάθει με τα χωροταξικά του Σουφλιά, δεν νιώθει και πολύ άνετα με την κα. Μπιρμπίλη στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Και επειδή δεν έχει κάτι να της καταλογίσει, άρχισε το νταβαντζιλίκι. Νιώθω δικαιωμένος που έχω στηρίξει μια κυβέρνηση που την βρίζουν χωρίς λόγο οι εθνικοί εργολάβοι.

Πως όμως ορίζεται η συμπεριφορά του νταβά; Διαβάστε:
Οι νταβατζήδες διαθέτουν όπλα που δεν μπορούν εύκολα να αντικρούσουν τα θύματά τους, μαχαίρια επί παραδείγματι. Η κλασική δε απειλή που χρησιμοποιούν προς όσους δεν υπακούουν στις επιθυμίες τους, είναι ότι θα τους χαρακώσουν τη φάτσα για να μην μπορέσουν να συνεχίσουν την -επιζήμια για τους νταβάδες- δραστηριότητά τους.
Οι νταβατζήδες δεν διακρίνονται από αίσθημα δικαιοσύνης, μιας και δεν διαθέτουν πια καμία ανθρώπινη αρετή που να αφήνει χώρο σε αξίες και ιδανικά. Η καταναγκαστική εκμετάλλευση που για χρόνια επιβάλλουν έχει προφανώς νεκρώσει κάθε τι ανθρώπινο που μπορεί να είχαν κάποτε μέσα τους.
Οι νταβατζήδες δεν διαθέτουν ποτέ μια θετική κουβέντα για όσους τους χαλάνε τα σχέδια. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν ασκούν δίκαιη ή άδικη κριτική, απλά εκβιάζουν. Δεν τους ενδιαφέρει να είναι δίκαιοι, τους ενδιαφέρει μόνο να πλήξουν και να χειραγωγήσουν τα θύματά τους. Δεν χρειάζονται κάποια νομιμοποίηση για τα επιχειρήματά τους και δεν τους απασχολεί αν είναι ψέμα ή αλήθεια αυτό που επικαλούνται: τους ενδιαφέρει μόνο να "γίνει η δουλειά".
ΥΓ: Τον Μάιο του 2008 είχα προσωπικά δεχτεί τέτοια συμπεριφορά από τις στήλες της τοπικής "εφημερίδας", το Εμπρός. Τότε αντί για απάντηση προς την εφημερίδα είχα γράψει αυτό εδώ, απόσπασμα του οποίου είναι τα παραπάνω. Αυτά τα λόγια μου ήρθαν στο μυαλό βλέποντας την αλήτικη συμπεριφορά της φυλλάδας του Μπόμπολα προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Πράσινης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: