11/1/08

Οι αμφισβητίες του κατεστημένου πολιτικού συστήματος το 2008

Για δες ποιοι αμφισβητούν το πολιτικό σύστημα της χώρας...


Νά'ναι ο Τσίπρας; Η Παπαρήγα; Ο Καραμπελιάς ίσως; Μήπως ο "φαρμακοχέρης" Λουκάς με τον Γιωτόπουλο της 17 Νοέμβρη; Μήπως ο κουζουλός ο Ανδρουλάκης;


Μπα, η αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος έχει κεντροδεξιό χρώμα...



"η κ. Μπακογιάννη, μεταξύ άλλων, σημείωσε τα εξής...
...Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε κρίση και έχει απαξιωθεί γιατί οι πολιτικοί δεν τολμούν να μιλήσουν καθαρά. Η κοινή γνώμη υποστηρίζει ότι δεν αξίζει να ακούς έναν πολιτικό, γιατί όλοι λένε ψέματα. ...Αντιθέτως, πιστεύω ότι το ουσιαστικό πολιτικό ζήτημα είναι πως οι πολιτικοί δεν λένε καθαρά και σταράτα τα πράγματα.... δεν θέλουν να λένε αυτά που μπορούν να δυσαρεστούν την κοινή γνώμη.»".
(
http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/01/10/1460651.htm)

"Στα πρόθυρα διαζυγίου η κοινωνία με το πολιτικό σύστημα. Γράφει ο Ανδρέας Λοβέρδος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ...
...Το πολιτικό σύστημα της χώρας κλείνεται στα «θέματά» του κι αποξενώνεται από τους κοινωνούς..."
(http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=4667&subid=2&tag=2709&pubid=529191)

"...Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το εκλογικό σύστημα, δήλωσε τα εξής:...Αν όμως θέλουμε να κάνουμε μια υπεύθυνη και ουσιαστική συζήτηση για την αναδιάρθρωση του πολιτικού συστήματος και τη γνησιότερη σχέση του με την κοινωνία και τους πολίτες, πρέπει να εξετάσουμε ταυτοχρόνως πέντε αλληλοεπηρεαζόμενα θέματα..."
(
http://www.evenizelos.gr/article.asp?art_id=62)

Και ο μαϊδανός:
"...o κ. Μάκης Κοψίδης, πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού, ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει και θα στηρίξει τον όμιλο προβληματισμού που ετοιμάζει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Κοψίδης δήλωσε απογοητευμένος από το σημερινό πολιτικό σκηνικό, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η άνοδος των κομμάτων της Aριστεράς είναι παροδική και ξεκαθάρισε ότι θέλει να συμβάλει στην αναζήτηση νέων προοπτικών, που μπορεί να γίνει μόνο μέσα από νέες διεργασίες, όπως η προσπάθεια του ρεύματος Βενιζέλου."

ΥΓ: Η "ρευματιά" δεν κατάλαβε ότι έχασε; Και μην λένε ότι το 38,18% που πήρανε είναι και κανένα μεγάλο νούμερο.

Όταν είχε πάει σε Συνέδριο μόνος του ο Σημίτης, χωρίς αντίπαλο, τα λευκά (μόνα τους, χωρίς τον Πρετεντέρη) φτάσανε το 35%... Δεν τους βάζει σε σκέψεις αυτό;

Απευθύνθηκε ήδη το "ρεύμα" στην κοινωνία και το μόνο που εισέπραξε ήταν ο περιφερόμενος Μάκης Κοψίδης. Ας αφεθεί το ΠΑΣΟΚ αδιατάρακτο να εισπράξει τη φθορά της ΝΔ. Είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν για το ΠΑΣΟΚ που τους έχει τιμήσει με το παραπάνω ως εδώ.

Αν ο Βενιζέλος είχε λίγη υπομονή, θα γινόταν πρωθυπουργός. Μετά τον Παπανδρέου. Όπως η Μπακογιάννη θα γίνει μετά τον Καραμανλή.

2 σχόλια:

tractatus είπε...

Σωστή η 'σειρά' των διαδοχών και των διαδοχικών σου σκέψεων. Αυτοί δηλαδή θεωρούν τον εαυτό τους απ' εξω απ' όλα αυτά. Δεν ήταν-δεν γνώριζαν...Μάλιστα!

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Το θέμα είναι κανένας δεν τους δίνει να το καταλάβουν.

Εδώ στη Ναύπακτο ξέρω τουλάχιστον δύο "ρευματικούς" που τους προτάθηκε η συμμετοχή στη ΝΟΕΣ και αρνήθηκαν. Τώρα το παίζουν αποκλεισμένοι.

Πέντε διαγραφές και το θέμα τελειώνει σε χρόνο μηδέν. Δεν μπορεί κάθε φορά που πάμε να σηκώσουμε κεφάλι να μας απαξιώνει η "ρευματιά". Κάτι πρέπει να κάνουμε.

Έτσι ή αλλιώς, απάναντι είναι μερικοί από αυτούς...