29/1/08

Σκόρπια συμπεράσματα της ημέρας

Τρείς σύντομες σκέψεις:

  • Στο Λυγιά Νεοκάστρου (διαμέρισμα του Δήμου Ναυπάκτου) τσακώνονται για να αλλάξουν τα ονόματα των δρόμων και πλατειών που διανοίχτηκαν επί δημοτικής αρχής Νταουσάνη.
    Σημειώνεται ότι τα ονόματα αυτά είχαν αποφασιστεί από επιτροπή στην οποία συμμετείχαν άτομα τα οποία μόνο υποστηρικτές του πρώην Δημάρχου δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.
    Αντί η σημερινή δημοτική αρχή να δει πως θα συνεχίσει να υλοποιεί περαιτέρω το εκεί σχέδιο πόλης, κάθεται κα αλλάζει ονόματα που έχουν τοπική αναφορά με ονόματων αρχαίων ημών προγόνων.
    Ως λόγο αλλαγής των τοπικού ενδιαφέροντος ονομάτων σε... αρχαιοπρεπή, μόνο την εμπάθεια μπορώ να σκεφτώ. Πότε θα τελειώσει η μιζέρια;

  • Ο Βενιζέλος ακύρωσε την ανακοίνωση του Ομίλου και την παρουσίαση του νέου του βιβλίου. Λογικό ήταν, αφού η κίνηση αυτή δεν του έβγαινε με τίποτα όπως φάνηκε και από τη στάση της εφημερίδας ΒΗΜΑ αλλά και από άλλα δεδομένα (δείτε και Το Ρεύμα ενίσχυσε (ξανά) τον Παπανδρέου) μετά την "πρωτοβουλία" Παπανδρέου να βάλει τέλος στον Όμιλο.
    Μετά και από αυτή την επικράτηση, το στοίχημα για τον Παπανδρέου είναι να περάσει τις θέσεις του στην κοινωνία, έστω και κόντρα στα συγκροτήματα που έχουν στο παρελθόν στηρίξει το ΠΑΣΟΚ.

  • Από τον μικροπολιτικό των ΝΕΩΝ:
    ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ η Ν.Δ. στην Αχαΐα. Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τοπικών οργανώσεων, ο νεοεκλεγείς βουλευτής Νίκος Παπαδημάτος, κληθείς να κόψει ένα κομμάτι, δεν το αφιέρωσε στον πρόεδρο του κόμματος, αλλά στον Γιάννη Καλαμπόκα. Παλαιός «Κένταυρος», ο Παπαδημάτος είπε χαρακτηριστικά ότι «η παράταξη δεν πρέπει να ξεχνά τους αγωνιστές της». ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ότι ο Καλαμπόκας καταδικάσθηκε για τη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα το 1991, όταν ήταν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας. (http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20080129&nid=7311680&sn=&spid=896)
    Όλοι ίδιοι είναι, τα δύο μεγάλα κόμματα είναι ίδια, μπλα μπλα μπλα...

3 σχόλια:

tractatus είπε...

Είδες πως απο την απλή σημειολογία περνάμε στην ομολογία; Αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα ειδάλλως η κοινωνία θα μπλοκάρει στο σύνολό της και μη μου πείς ότι θα την ξεμπλοκάρει ο Τσίμπρας...!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με την πρώτη σκέψη, μένω στον Λυγιά, από την μια μέρα στην άλλη οι οδοί (πινακίδες) χάνονται...

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

@tracarus: όλα έχουν σχέση, η σημειολογία είναι το κλειδί να το καταλάβουμε! Όσο για τον Τσίπρα, πρέπει να θες για να ξεμπλοκάρεις. Ο ΣΥΝ θέλει απλά να διαμαρτύρεται. Επιλογή του, τι να κάνουμε...

@nikos: Θα μπουν άλλες, "άσχετες". Και το μίσος που υπάρχει στο χωριό από το 1950 συνεχίζει και σήμερα...
Ας μη μένω στον Λυγιά, η καταγωγή μου είναι από εκεί, έχω βιώματα και καταλαβαίνω απόλυτα τα ταπεινά και μίζερα κίνητρα της αλλαγής των ονομάτων. Κρίμα, γιατί οι Νιοκαστρίτες δεν ήταν μίζεροι!