13/1/08

Σήμα κινδύνου

"Από καιρό είμαστε μάρτυρες ενός εγκλήματος, το οποίο διαπράττεται σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και του Έθνους μας.
Η αδίστακτη και άθλια κομματική συναλλαγή, ο εκτραχηλισμός μεγάλης μερίδας του Τύπου, η μεθοδική επίθεση εναντίον όλων των θεσμών, η διάβρωσή τους, ο κατεξευτελισμός του Κοινοβουλίου, η κατασυκοφάντηση των πάντων, η παράλυση της κρατικής μηχανής, η πλήρης έλλειψη κατανόησης προς τα φλέγοντα προβλήματα της νεολαίας μας, η κακομεταχείριση των φοιτητών και σπουδαστών μας, η ηθική κάμψη, η σύγχυση και η θολότητα, η μυστική και φανερή συνεργασία με τους ανατροπείς και τέλος τα συνεχή εμπρηστικά κηρύγματα ασυνείδητων δημοκόπων, κατέστρεψαν την γαλήνη του τόπου, δημιούργησαν κλίμα αναρχίας και χάους, καλλιέργησαν συνθήκες μίσους και διχασμού και μας οδήγησαν στο χείλος της εθνικής καταστροφής. Δεν απέμεινε πλέον άλλος τρόπος σωτηρίας..."
Βρίσκετε επίκαιρα αυτά τα λόγια;
Συμφωνείτε ότι αντικατοπτρίζουν αυτό που νιώθει ο πολύς κόσμος;
Είναι αυτό που περιγράφει ο Τύπος που απαξιώνει "τα δύο μεγάλα κόμματα";

Είναι η "κρίση του πολιτικού συστήματος" που βιώνουμε;
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
Είναι η εισαγωγή από το πρώτο "διάγγελμα" της Χούντας στις 21 Απριλίου 1967, από τα χείλη του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου.

Η ομοιότητα του "διαγγέλματος" του δικτάτορα και των απαξιωτικών διαπιστώσεων με τις οποίες μας βομβαρδίζουν τα κατεστημένα συγκροτήματα, σοκάρει.

Προκαλεί ανακλαστικά αντίστασης για την άρση της εκτροπής, για την αποκατάσταση της ομαλότητας.

Τουλάχιστον σε αυτούς που ακόμη τα διαθέτουν...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως τελικά η δημοκρατία μας είναι μια πολύ ωραία και έντεχνα καμουφλαρισμένη χούντα φίλε Γιώργο; Μία φορά στα τέσσερα χρόνια και μετά πάλι ησυχία τάξη και ασφάλεια!

Ανώνυμος είπε...

Hello!!!!!

tractatus είπε...

Πράγματι είναι ανατριχιαστικό...!! Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση τόσο για τα θέματα της δημοκρατίας όσο και της καθημερινότητας. Φυσικά και τα δύο είναι αλληλένδετα.
Απο την άλλη απορώ πώς οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι(όχι όλοι) εξακολουθούν χώρίς τσίπα να υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου και πώς ο κόσμος εξακολουθεί ακόμα να είναι παρατηρητής;;; Κάτι θα γράψω...

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

@μεγάλος: μήπως η δημοκρατία μας μάς έχει ανάγκη, να την υπερασπιστούμε από όλους όσους την απαξιώνουν;

Μήπως κάποιοι θέλουν να μας κάνουν αδιάφορους προς αυτή, ώστε αν απειληθεί η δημοκρατία, να μην αντιδράσουμε;