4/1/08

Η μίμιση ως πρωτοπορία

Από τα ΝΕΑ:
"Διάλογος μέσω του Διαδικτύου
ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ να καθιερώσει τον δημόσιο διάλογο μέσω του Διαδικτύου δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Ο υποψήφιος πρόεδρος του Συνασπισμού κάνει πρεμιέρα της προεκλογικής του εκστρατείας για την ηγεσία του κόμματος την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και θα δώσει interactive συνέντευξη στους bloggers σε στούντιο με κάμερα απαντώντας επί ένα δίωρο στις ερωτήσεις των πολιτών. Ενδιαφέρον για συμμετοχή στη διαδικτυακή πρεμιέρα του Αλέξη έχουν δηλώσει πολλά blogs. Ο Τσίπρας θεωρεί ότι θα βγει κερδισμένος από αυτήν την επαφή διότι μεγάλο μέρος του κοινού στο οποίο απευθύνεται και επιθυμεί να φέρει κοντά στην Κουμουνδούρου είναι χρήστες του Ιnternet".

http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20080103&nid=7075938&sn=&spid=896

Όχι, όχι, μην περάσει από το νου σας ότι ο ΣΥΝ αντιγράφει το ΠΑΣΟΚ: ο Τσίπρας από μόνος του τα σκέφτεται... Άλλο που το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε πριν καιρό να χρησιμοποιεί και το web 2.0 στα πλαίσια της συμμετοχικής δημοκρατίας.

Άντε σιγά σιγά, εκεί στον ΣΥΝ να κάνετε και ανοιχτές διαδικασίες για εκλογή αρχηγού.
Όχι αυτουνού, του επόμενου. Ο Τσίπρας κεντρικά, ο επόμενος συμμετοχικά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από το ΒΗΜΑ της 6/1/2008:
ΒΗΜΑτοδότηs
* Ανησυχώ γιατί ο Αλέξης Τσίπρας αρχίζει να υιοθετεί όλες τις συνήθειες του Γιώργου Παπανδρέου - σε βαθμό που να ισχύει η παροιμία για το μήλο και τη μηλιά. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο Αλέξης θα δώσει αύριο μέσω Διαδικτύου «δια-μπλογκική» συνέντευξη (δηλαδή συνέντευξη που θα εμφανίζεται ταυτόχρονα σε διάσημα «ηλεκτρονικά ημερολόγια»), αλλά είναι και το γεγονός ότι εκτός από τους πολιτικούς του μυς, εντείνει την προσπάθεια για την εκγύμναση και των πραγματικών του μυών στην πισίνα γυμναστηρίου στο κέντρο της Αθήνας. Αυτή η συμπεριφορά θα πρέπει να ξενίζει τους γνήσιους αριστερούς, που μεγάλωσαν μακριά από τους πειρασμούς του καπιταλισμού. Μου λένε ότι ο Αλέξης, στο πλαίσιο της αμφισβήτησης όλων των στερεοτύπων, επιθυμεί να «σπάσει» και τον κανόνα που θέλει τον τυπικό αριστερό πολιτικό να αδιαφορεί για τα θέματα εξωτερικής εμφάνισης και φυσικής κατάστασης. Εν τω μεταξύ, μαθαίνω ότι μία από τις ερωτήσεις που θα δεχτεί αύριο είναι «αν το καρό πουκάμισο είναι το νέο αμπέχονο». Προτείνω να απαντήσει «ναι, ειδικά αν είναι επώνυμο».

Είπαμε τον πάνε, αλλά το επικοινωνιακό μετά από κάποιο όριο γίνεται προκλητικό, ακόμη και για τους υποστηρικτές...