9/6/11

Στον ανακριτή οδηγείται ο 18χρονος χάκερ, στην Αθήνα κλιμάκιο του FBI

Από το in.gr. Και international χακεράδες μαυροζωνάτους έχουμε:)


«Τέτοιες επιθέσεις με εκφράζουν ιδεολογικά»

Ο 18χρονος έχτιζε µια µικρή οικονοµική «αυτοκρατορία» µέσα από το σπίτι του (Πηγή ΕΛ.ΑΣ.)
Ο 18χρονος έχτιζε µια µικρή οικονοµική «αυτοκρατορία» µέσα από το σπίτι του (Πηγή ΕΛ.ΑΣ.)


Αθήνα
Κλιμάκιο του FBI από την Ουάσινγκτον αναμένεται να φτάσει εντός της ημέρας στην Αθήνα προκειμένου να... ανακρίνει τον 18χρονο χάκερ που έχει εισβάλλει σε ιστοσελίδες αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Ο νεαρός οδηγείται σήμερα, Πέμπτη, στον ανακριτή, ενώ στην Ασφάλεια ζήτησε υπολογιστή με σύνδεση στο Ίντερνετ για να παρακολουθήσει την πορεία των μετοχών του!

Σύμφωνα με «Τα Νέα», ο χάκερ από τον Άγιο Δημήτριο που έχει αναστατώσει το FBI, την Ιντερπόλ και για τρεισήμισι χρόνια αποτελούσε τον νούμερο ένα καταζητούμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα περάσει εντός της ημέρας το κατώφλι της 24ης τακτικής ανακρίτριας για να μάθει το κατηγορητήριο που τον βαρύνει.

Με μεγαλύτερο ενδιαφέρον, μάλιστα, αναμένεται και το κατηγορητήριο του FBI εις βάρος του. Από τον Φεβρουάριο του 2009 όταν εισέβαλε στην επίσημη σελίδα του FBI και στην συνέχεια της NSA βρέθηκε πολύ ψηλά στη λίστα των καταζητούμενων χάκερ για τις αμερικανικές αρχές.

«Έκανα τις επιθέσεις για να κερδίσω τον σεβασµό των υπολοίπων χάκερ αλλά και γιατί τέτοιου είδους επιθέσεις µε εκφράζουν και ιδεολογικά. ∆εν είναι άλλωστε λίγο πράγµα να σε κυνηγάει το FBI και η Ιντερπόλ», είπε ο νεαρός χάκερ. «Είδα τελικά πως δεν ήταν κάτι δύσκολο. Επίσης ήταν και ένας εύκολος τρόπος να βγάλω χρήµατα για εµένα και τη µητέρα µου», είπε σύµφωνα µε αστυνοµικές πηγές.

Η µητέρα του είχε σταµατήσει να δουλεύει τουλάχιστον τα τρία τελευταία χρόνια και τη συντηρούσε ο 18χρονος, ο οποίος στο µεταξύ έχτιζε µια µικρή οικονοµική «αυτοκρατορία» µέσα από το σπίτι του. Μόνο στο ελληνικό χρηµατιστήριο διέθετε χαρτοφυλάκιο 48 µετοχών, ενώ τώρα η Επιτροπή για τη Νοµιµοποίηση παράνοµων εσόδων καλείται να διαπιστώσει το εύρος των οικονοµικών δραστηριοτήτων του 18χρονου χάκερ.

Η µεγάλη του αγάπη ήταν η δηµιουργία λογισµικών προγραµµάτων τα οποία διέθετε δωρεάν. Αυτά όµως λειτουργούσαν ως «δούρειοι ίπποι» στους υπολογιστές όπου εγκαθίστανται και υπέκλεπταν τα δεδοµένα των ανύποπτων χρηστών τους.

Από την Τετάρτη σε διεθνή συνεργασία, διεξάγεται έρευνα για τη συµµετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις που αφορούν σε διαδικτυακές επιθέσεις (τύπου DDoS), όπως παραβιάσεις τραπεζικών λογαριασµών µέσω του e-banking, λογαριασµών Paypal, λογαριασµών twitter, facebook και λοιπών µέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ελληνικές αρχές θεωρούν δεδομένο ότι οι Αμερικανοί θα ζητήσουν την έκδοση του 18χρονου στις ΗΠΑ, ενώ αντίστοιχη κίνηση αναμένεται και από τη Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: