1/6/11

Ανακοίνωση Δημοκρατικής Αριστεράς για Πεπελγρίνη

Ακολουθεί ανακοίνωση της οργάνωσης Παιδείας και Ερευνας Αθήνας της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη σχετικά με τη χθεσινή συγκέντρωση της "Σπίθας" στα Προπύλαια.

"Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνης διάλεξε στρατόπεδο για να αντισταθεί στην κρίση. Πρόκειται για την οργάνωση ΣΠΙΘΑ και διανοούμενους του βαθέος ΠΑΣΟΚ, από τα παλιά. Βαρύς εθνικισμός, ρητός αντιευρωπαϊσμός, απροκάλυπτη ρητορεία εθνικής περιχαράκωσης ήταν το πολιτικό πλαίσιο της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στα Προπύλαια. Σε αδρές γραμμές το μήνυμα ήταν ότι στην κρίση απαντάμε με την επιλογή της φτωχής πλην εντίμου πατρίδος που στη μακρά διάρκεια αποτέλεσε το αντικείμενο εκμετάλλευσης και επιβουλής των δολίων ξένων. Στη κρίση λοιπόν αντί να αναζητήσουμε ορθολογικούς τρόπους υπέρβασής της, απαντάμε με τη νοσταλγία της Ελλάδας των δανεικών.


Μπορεί η ανασφάλεια που δημιουργεί η κρίση να ωθεί ένα μέρος της κοινωνίας σε συντηρητικές και εθνικιστικές θέσεις. Βεβαίως ο κύριος Πρύτανης ως ιδιώτης έχει το δικαίωμα να ασπάζεται αυτές τις αντιλήψεις και να επιλέγει κατά το δοκούν τις παρέες του. Όμως δεν δικαιούται να εκχωρεί το δημόσιο αξίωμά του, τους χώρους του Πανεπιστημίου και ακόμα χειρότερα το ίδρυμα που εκπροσωπεί στον ακραίο πολιτικό τυχοδιωκτισμό και την κακοφωνία του εθνικισμού".



Εδώ το βίντεο από τη χθεσινή συγκέντρωση στα Προπύλαια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: