5/6/11

Πάγκαλος: «Τελευταία έχω πει αρκετές βλακείες»

Από τα ΝΕΑ.


Ξάφνιασε για μια ακόμη φορά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, κάνοντας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο αυτοκριτική για τις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις του.

«Οι σώφρονες δεν πρέπει να μιλάνε γιατί κινδυνεύουν να πουν βλακείες. Κι εγώ τον τελευταίο καιρό έχω πει αρκετές και δεν χρειάζεται να προσθέσω κι άλλες», δήλωσε ο κ. Πάγκαλος χθες, απαντώντας στους δημοσιογράφους οι οποίοι του ζήτησαν να κάνει σχόλιο στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στην 54η Μπιενάλε της Βενετίας που φιλοξενείται στα Giardini della Biennale.

Ο κ. Πάγκαλος, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στα εγκαίνια της έκθεσης, είπε ακόμη ότι στην τέχνη πάμε καλά παρά το γεγονός ότι τα πράγματα για τη χώρα μας είναι πολύ δύσκολα.

Τα εγκαίνια

Τα εγκαίνια έγιναν το πρωί παρουσία της ελληνίδας καλλιτέχνιδας, Διοχάντης, η οποία δημιούργησε την εγκατάσταση του περιπτέρου Beyond Reform, (μια συμπαραγωγή του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού) της επιμελήτριας του έργου, Μαρίας Μαραγκού και πλήθος κόσμου.

Επιστολή προς τη Διοχάντη και την ελληνική αντιπροσωπεία που συμμετέχει στη φετινή Μπιενάλε έστειλε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.

«Σε μια στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση, ο κόσμος του πολιτισμού ξεπερνάει για μια ακόμα φορά τα σύνορά μας αλλά και τους περιορισμούς της συγκυρίας και αναδεικνύει ότι καλύτερο έχουμε να παρουσιάσουμε», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: