1/6/11

Κέντρο τουριστικής προβολής η πλαζ;

Ακολουθεί απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ (27-5-2011) με την οποία κάνουν μια ενδιαφέρουσα πρόταση για την πλαζ, προσφέροντας μάλιστα εθελοντική εργασία για την υλοποίηση της πρότασης. Μια ενδιαφέρουσα και ουσιαστική πρόταση την οποία αξίζει να δούμε με προσοχή. Η αρχική πηγή στο blog του Προέδρου Δ. Παπακωστόπουλου.

"ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ -ΔΩΡΙΔΑΣ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ.

Ένα από τα σημαντικά προβλήματα της πόλης μας είναι η Τουριστική της ανάπτυξη.
Ο Δήμος Ναυπακτίας διαθέτει την Πολιτιστική Κληρονομιά και το Φυσικό τοπίο για την Τουριστική και Πολιτιστική της ανάπτυξη, αλλά μέχρι σήμερα δεν κατόρθωσε να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητές του, ώστε ο Τουρισμός να αναπτυχθεί στα επίπεδα που μπορεί.

Προτείνουμε να ιδρυθεί ένα ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ με σκοπό την προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και των τουριστικών προορισμών του Δήμου και την ενημέρωση κάθε επισκέπτη του Δήμου μας για τις παροχές υπηρεσιών από τους επαγγελματίες- καταστηματάρχες του Δήμου μας. Οι επισκέπτες της πόλης θα μπορούν να ξεναγηθούν ηλεκτρονικά σε όλα τα αξιοθέατα, είτε είναι πολιτιστικά, είτε τοπία της φύσης. Επίσης θα μπορούν να προμηθευτούν ενημερωτικά φυλλάδια , χάρτες και έντυπα, που θα εκδίδει ο Δήμος.

Το Κέντρο αυτό μπορεί να στεγασθεί στο κτίριο της Πλάζ αφού πρώτα ανακαινιστεί με αυτεπιστασία από το Δήμο (οικονομικότερη λύση).

Ο Σύλλογός μας μπορεί να συμμετέχει ενεργά σε όλες τις προσπάθειες ίδρυσης του Κέντρου και προσφέρεται να λειτουργήσει το Κέντρο με εθελοντές υπαλλήλους και σε συνεργασία με τους συλλόγους των επαγγελματιών του Τουρισμού, το πρώτο Καλοκαίρι που θα τεθεί σε λειτουργία.
Στη συνέχεια ο Δήμος θα μεριμνήσει για την μόνιμη λειτουργία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: