30/6/11

Παπουτσή παραιτήσου

Στα πρώτα 15 δευτερόλεπτα βλέπουμε έναν ένστολο των ΜΑΤ να ανοίγει εν ψυχρώ και με πρόθεση ένα κεφάλι, χωρίς να δέχεται καμία μορφή φυσικής βίας. Αν πέφτουν "γαλλικά" ή όχι δεν μπορώ να το ξέρω. Αλλά σε κάθε περίπτωση κανένας δεν απειλούταν από αυτό τον άτυχο που από σήμερα έχει ένα σπασμένο κεφάλι.


Ακόμα και αν "παράκουσε" τις οδηγίες των οργάνων δεν δικαιολογείται το εν ψυχρώ άνοιγμα του κεφαλιού. Υπάρχουν χίλιοι τρόποι για ένα όργανο να "συνετίσει" έναν άοπλο που δεν φοράει καν κουκούλα.


Αν τα πρώτα 15 δευτερόλεπτα αυτού του βίντεο...
  • δεν αρκούν για την παραίτηση Παπουτσή...
  • δεν απασχολούν την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας...
  • δεν έχουν καμία συνέπεια για το συγκεκριμένο όργανο...
  • δεν ανησυχούν τον ίδιο τον ΓΑΠ και δεν προκαλούν κάποια αντίδρασή του...
Τότε θα συνεχίσουμε να έχουμε Γρηγορόπουλους, αδικαιολόγητη βία, κουκουλοφόρους άγνωστης και "άγνωστης" προέλευσης, Μαρφίν κλπ κλπ. Χειρότερα ακόμα, θα έχουμε μια Δημοκρατία που αυτο-αναιρείται.




Στη χώρα αυτή το δικαίωμα της ελεύθερης συνάθροισης δεν ήρθε ειρηνικά, ούτε είναι αυτονόητο. Η διαφύλαξη αυτού του δικαιώματος είναι κόκκινη γραμμή. Η δουλειά των σωμάτων ασφαλείας είναι ακριβώς αυτή: να διασφαλίζουν τα δικαιώματα των πολιτών, όχι να σπάνε κεφάλια στα καλά καθούμενα.

Το λιγότερο είναι η παραίτηση Παπουτσή, γι αυτό και μόνο το βίντεο.

Αλήθεια, εκείνη η απόφαση Χρυσοχοΐδη για διακριτικά των ΜΑΤ με ονοματεπώνυμο κλπ, ισχύει ή "χάθηκε" σε κανένα συρτάρι; Αν ισχύει είναι εύκολη η ταυτοποίηση των "ατίθασων" και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη συγκάλυψη τέτοιων περιστατικών επικίνδυνης αυθαιρεσίας.

Για να μη θυμηθώ τα πέρι κατάργησης των χημικών σε διαδηλώσεις και αυτόφορου για υποθέσεις αστυνομικής βίας που είχε επίσης εξαγγείλει ο Χρυσοχοΐδης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: