9/6/11

Το Κατάρ θέλει να επενδύσει 5 δισ. στην Ελλάδα, επιβεβαιώνει ο Εμίρης του

Από το tvxs.gr. Ο Εμίρης και ο κακομοίρης!
Σχετικά με το Ελληνικό και τη μορφή που θα πάρει(?), δείτε εδώ.



Τη βούληση του Κατάρ να επενδύσει 5 δισ. δολάρια στην Ελλάδα επιβεβαίωσε την Πέμπτη ο εμίρης του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Θάνι με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και προεδρεύοντα του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Λουξεμβούργο αναφέρθηκε στην Ελλάδα και στο Μνημόνιο Κατανόησης που υπέγραψαν τον προηγούμενο Σεπτέμβριο οι δύο χώρες.

«Θα εκπληρώσουμε τη συμφωνία που υπογράψαμε με την Ελλάδα. Κοινή επιτροπή εξετάζει τις νομικές λεπτομέρειες των επενδύσεων» δήλωσε ο εμίρης του Κατάρ αναφερόμενος στη συμφωνία των δύο πλευρών.

Το Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ προβλέπει την αμοιβαία πρόθεσή των δύο χωρών να εντείνουν τη συνεργασία τους για την προώθηση επενδυτικών σχεδίων και ευκαιριών μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Επενδυτικής Αρχής του Κατάρ, κυρίως στους τομείς των ακινήτων, του τουρισμού, των μεταφορών, των εγκαταστάσεων σε λιμάνια και αεροδρόμια, στον τραπεζικό χώρο, στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, στην ενέργεια και σε άλλους τομείς.

Με βάση το συμφωνητικό των δύο πλευρών, η Qatar Investment Authority επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να επενδύσει στην Ελλάδα ακόμη και μέσω θυγατρικών της εταιρειών, με συνολικό προϋπολογισμό - στόχο ύψους 5 δισ. δολαρίων, ενώ εκφράζεται και η κοινή πρόθεση διερεύνησης τρόπων με τους οποίους η Qatar Investment Authority μπορεί να συμμετέχει σε επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου, η αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό βρίσκεται ακόμη σε περίοπτη θέση στην ατζέντα των επαφών Ελλάδος – Κατάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: