22/6/11

Ζητούν συζήτηση για το ΤΕΙ οι σπουδαστές

Από το nafpaktia.com. Το κτιριακό του ΤΕΙ στη Ναύπακτο έχει χρονίσει είναι η αλήθεια.

22-06-11 - Επικαιρότητα

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παντελή Πατούχα, ο Σύλλογος Σπουδαστών του ΤΕΙ Ναυπάκτου, ζητά να συζητηθεί το κτιριακό θέμα, ενόψει και ενδεχόμενων ανακατατάξεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η επιστολή

Παρακαλoύμε,
Να φέρετε σε συζήτηση, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας ή σε έκτακτη συνεδρίαση, το κτιριακό θέμα του Τμήματος Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων, του Παραρτήματος Ναυπάκτου, του ΤΕΙ Μεσολογγίου.
Όπως γνωρίζετε το Παράρτημα Ναυπάκτου δεν έχει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο, του οποίου το ενοίκιο υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ ετησίως. Η δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας μας και η πρόθεση της Κυβέρνησης για μείωση των προϋπολογισμών όλων των δημοσίων φορέων, δημιουργεί ανησυχία στους φοιτητές για πιθανή αδυναμία κάλυψης του ενοικίου από τον προϋπολογισμό του ΤΕΙ Μεσολογγίου και την πιθανή μετακίνησή του σε άλλη γειτονική πόλη.

Στα πλαίσια του νέου νομοσχεδίου για την παιδεία, που θα έρθει προς ψήφιση τα μέσα του καλοκαιριού, παρακαλούμε να συζητήσετε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ή σε έκτακτη συνεδρίαση, και να αποφασίσετε να καταθέσετε ολοκληρωμένη πρόταση σε συνεργασία με την Διοίκηση του ΤΕΙ Μεσολογγίου και του ΤΕΣΥΔ στο Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με την παραμονή του Τμήματος στην Ναύπακτο.

Αναμφισβήτητα η έλλειψη ιδιόκτητων εγκαταστάσεων του ΤΕΙ στη Ναύπακτο, δημιουργεί μειονέκτημα στην διατήρηση του στην πόλη της Ναυπάκτου.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Καββαδίας Αλέξανδρος

Ο Ειδικός Γραμματέας
Διπλός Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια: