6/6/11

Bloomberg: "Η Ελλάδα θυμίζει Αργεντινή"

Από το ΈΘΝΟΣ.

Σε μια Ελλάδα που θυμίζει Αργεντινή με τις μεγάλες διαδηλώσεις, μεταδίδει το Bloomberg, ο πρωθυπουργός Παπανδρέου είναι ο τελευταίος που έχει μείνει όρθιος μεταξύ των ηγετών χωρών της Ευρωζώνης που ζήτησαν βοήθεια, μετά την ήττα του Σόκρατες στην Πορτογαλία.

Μετά την πτώση των πρωθυπουργών Ιρλανδίας και Πορτογαλίας, ο Παπανδρέου είναι ο μόνος που έχει μείνει όρθιος, μεταδίδει το Bloomberg.

Μετά την πτώση των πρωθυπουργών Ιρλανδίας και Πορτογαλίας, ο Παπανδρέου είναι ο μόνος που έχει μείνει όρθιος, μεταδίδει το Bloomberg.


Οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα δεν είναι αυτές οι γνώριμες "αναρχικές" διαμαρτυρίες, αλλά μοιάζουν περισσότερο με τις διαδηλώσεις της Αργεντινής, πριν δέκα χρόνια, μεταδίδει το Bloomberg, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός της χώρας είναι ο τελευταίος που έχει μείνει όρθιος μεταξύ των ηγετών των κρατών της Ευρωζώνης που χρειάστηκαν βοήθεια, μετά και την ήττα του Σόκρατες στις εκλογές στην Πορτογαλία, μεταδίδει το Bloomberg.


Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι τόσο για τον Παπανδρέου όσο και για τους επενδυτές και τους φορολογούμενους που θα μοιραστούν το κόστος διάσωσης της χώρας, αυξάνονται τα ερωτηματικά σχετικά με το αν θα ολοκληρώσει τη θητεία του και το κατά πόσον θα μπορέσει να προχωρήσει στις περικοπές και στις αποκρατικοποιήσεις που ζητούν οι δανειστές του.


Ο Ελληνας πρωθυπουργός, συνεχίζει το Bloomberg, θα επιχειρήσει αυτήν την εβδομάδα να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για τα νέα μέτρα λιτότητας, καθώς οι ψηφοφόροι έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους, ενώ οι δημόσιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αυξάνονται.


Εβδομάδα πρόκληση για τον Παπανδρέου χαρακτηρίζει την τρέχουσα εβδομάδα και ο Τζενς Μπάστιαν, οικονομολόγος του St. Antony's College της Οξφόρδης, ο οποίος επισημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες θα δοκιμαστούν οι αντοχές του κυβερνώντος κόμματος και θα κριθεί ενδεχομένως το μέλλον του κ. Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και στην κυβέρνηση.

Περισσότερο με τις διαδηλώσεις της Αργεντινής μοιάζουν οι κινητοποιήσεις των Ελλήνων, δηλώνει πολιτικός αναλυτής στο Bloomberg.

Περισσότερο με τις διαδηλώσεις της Αργεντινής μοιάζουν οι κινητοποιήσεις των Ελλήνων, δηλώνει πολιτικός αναλυτής στο Bloomberg.


"Οι διαδηλώσεις θυμίζουν Αργεντινή"

Αναφερόμενο στις διαδηλώσεις των "Αγανακτισμένων", το Bloomberg επισημαίνει τη μεγάλη συμμετοχή στη συγκέντρωση της Κυριακής στο Σύνταγμα, αναφέροντας τον απολογισμό της αστυνομίας, που κάνει λόγο για 50.000 διαδηλωτές και συγκρίνει τον αριθμό αυτό με "τους 1.500 ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των δυο μεγαλύτερων συνδικάτων για συγκέντρωση στις 4 Ιουνίου".

"Το κύμα των διαδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα δεν είναι αυτό το γνωστό των αναρχικών", δηλώνει στο πρακτορείο ο Αλαστερ Νιούτον, πολιτικός αναλυτής της Nomura International Plc του Λονδίνου. Οι διαδηλωτές, προσθέτει ο ίδιος "μοιάζουν και νοιώθουν περισσότερο με τους διαδηλωτές της Αργεντινής, πριν μια δεκαετία. Αυτό δεν προοιωνίζεται τίποτα καλό για το πολιτικό κατεστημένο ως σύνολο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: