6/6/11

«Να πληρώσει η Γερμανία - Λεφτά υπάρχουν»

Από το ΈΘΝΟΣ. Μάλλον δεν εννούσε αυτό ο Παπανδρέου:)

Γερμανοί πολίτες που έχουν συγκροτήσει την "Ομάδα Εργασίας για το Δίστομο", πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τη πρεσβεία της Γερμανίας στην Αθήνα, με αίτημα την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων.

Το πανό με το σύνθημα της συγκέντρωσης των Γερμανών πολιτών έξω από την πρεσβεία της χώρας τους, στην Αθήνα.
Το πανό με το σύνθημα της συγκέντρωσης των Γερμανών πολιτών έξω από την πρεσβεία της χώρας τους, στην Αθήνα.

Συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας στο Κολωνάκι πραγματοποίησε στις 12 το μεσημέρι ομάδα πρωτοβουλίας Γερμανών πολιτών, με αίτημα την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων. Στη συγκέντρωση μετείχαν Γερμανοί που ζουν στην Ελλάδα, καθώς και Γερμανοί πολίτες που ταξίδεψαν από τη χώρα τους για να λάβουν μέρος στην κινητοποίηση.

Οι Γερμανοί πολίτες -μέλη της "Ομάδας Εργασίας για το Δίστομο"- καλούν τους Έλληνες "Αγανακτισμένους" να σταθούν δίπλα τους και να απαιτήσουν την απόσυρση της γερμανικής προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ιταλίας, που δικαίωσε τους πολίτες του Διστόμου στο αίτημά τους για αποζημίωση για τη ναζιστική θηριωδία.

Επίσης, οι Γερμανοί πολίτες θα μεταβούν στο Δίστομο για να συμμετάσχουν στις 10 Ιουνίου στις εκδηλώσεις για τη θλιβερή επέτειο της σφαγής.

Η Ομάδα Εργασίας για το Δίστομο, που αποτελείται κυρίως από δικηγόρους, καταγγέλλει ότι το Βερολίνο "θέλει να αποφύγει την καταβολή αποζημιώσεων για τα πολεμικά εγκλήματα του παρελθόντος, αλλά και του μέλλοντος".

Τα μέλη της Ομάδας εκφράζουν μάλιστα την απορία τους, πώς και δεν έχει αναρτηθεί πανό που να απευθύνεται στα ελληνικά κόμματα και την τρόικα με το αίτημα "Να πληρώσει η Γερμανία - Λεφτά υπάρχουν - Πάρτε τώρα πάνω από 200 δισ. γερμανικές αποζημιώσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: